Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki problemi

FIFA šokirala Chelsea: Abramovičev klub ne smije dovoditi igrače u sljedeća dva prijelazna roka!

Chelsea u sljedeća dva prijelazna roka ne smije raditi ulazne transfere.

Chelsea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

FIFA je objavila kako je londonski Chelsea kažnjen zabranom transfera u sljedeća dva prijelazna roka. Zabrana se odnosi samo na ulazne transfere, tako da će klub moći prodavati igrače.

Razlog je poznat, kršenje pravila o dovođenju stranih igrača mlađih od 18 godina na nepropisan način. Dokumenti platforme Football Leaks otkrili su kako je Chelsea bio pod istragom FIFA-e zbog čak 19 slučajeva, uključujući onaj napadača Bertranda Traorea.

Klub je kažnjen i sa 600 tisuća švicarskih franaka, a novčanu kaznu mora platiti i Engleski nogometni savez, i to 510 tisuća franaka.

Chelsea se može žaliti u roku od tri dana, a to će sigurno i učiniti kako bi uspio barem odgoditi kaznu. Sjećamo se kako je Barcelona kažnjena na isti način, ali su žalbom uspjeli odgoditi izvršenje kazne kako bi barem u ljetnom prijelaznom roku mogli dovesti neka pojačanja.

Poznato je kako Eden Hazard želi otići, a priča se da će isto učiniti David Luiz, Willian, Pedro i Callum Hudson-Odoi. Chelsea će vjerojatno uspjeti odgoditi kaznu, a onda na ljeto slijedi veliki remont svlačionice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider