Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva velika misterija

Veliki remont u Realu: Zvijezda na odlasku i dug popis želja, što će biti s Kovačićem?

Očekuje se da Real ovoga ljeta posegne duboko u džep i dovede nekoliko velikih pojačanja.

Galerija Zinedine Zidane i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Varane i Vlašić (Foto: AFP) James Rodriguez (Foto: AFP) +3 Cristian Eriksen i Eden Hazard (Foto: AFP)

Real Madrid priprema veliki ljetni remont. Aktualnu sezonu obilježile su trenerske smjene, a do izražaja je došla i zasićenost momčadi koja je osvojila tri uzastopna naslova prvaka Europe.

Novi stari trener postao je Zinedine Zidane, koji bi sljedeće sezone trebao dobiti u ruke pomlađenu i pojačanu momčad. Madridska Marca donosi popis svih igrača koji su na popisu želja Kraljevskog kluba, koji planira dovesti stopera, lijevog beka, dva veznjaka i napadača.

Dolazaka jednog stopera već su dogovorili – Real je osigurao usluge Edera Militaa iz Porta. No nije isključeno da kupe još jednog, pogotovo ako bude odlazaka.

Jedan od dokapetana ramišlja o promjeni sredine

Francuski L'Equipe piše da Raphael Varane razmišlja o odlasku iz Reala. Iako se vratio Zidane s kojim ima dobar odnos, Varane je osvojio apsolutno sve u Realu, ukupno čak 16 trofeja, iako mu je tek 25 godina. Zbog toga razmišlja o promjeni sredine i novim izazovima.

Real bi zasigurno dobro unovčio, po Transfermarktu, najvrjednijeg stopera svijeta (80 milijuna eura). Ako bi se taj transfer doista dogodio, na vrhu liste bio bi Ajaxov Matthijs de Ligt, kojeg želi i Barcelona. Na radaru su i Interov Milan Škriniar i Napolijev Kalidou Koulibaly.

Najviše dolazaka očekuje se u veznom redu, u kojem postoje i dva misterija – James Rodriguez i Mateo Kovačić, dvojac na posudbama u Bayernu, odnosno Chelseaju.

Bayern može otkupiti Jamesa do kraja sezone, ali još ne znaju što će napraviti, a Zidane ga navodno ne želi u Realu. Chelsea nema takvu opciju s Kovačićem, pa njegova budućnost ostaje jedan od najvećih upitnika u Realovoj kadrovskoj križaljci.

Može li Perez slomiti najtvrđeg pregovarača u svijetu nogometa?

Što se tiče dolazaka, Real planira dovesti dva veznjaka - jednog ofenzivnijeg i jednog defenzivnijeg. Na radaru su Sergej Milinković-Savić, Thiago Alcantara i Miralem Pjanić, kao i Paul Pogba, koji bi mogao biti bombastično pojačanje.

Na poziciji ofenzivnog veznog igrača dva su imena na vrhu liste želja - Christian Eriksen i Eden Hazard, koji se bolje osjeća na krilu pa dovođenje jednog ne isključuje drugog. Hazarda će pritom vjerojatno puno lakše dovesti jer je notorno tvrdi pregovarač Daniel Levy za danskog playmakera izvjesio cijenu od čak 230 milijuna eura. Alternative su Pablo Sarabia i Suso te Nicolo Zaniolo i Kai Havertz.

Listi napadačkih želja predvode Harry Kane, još jedan igrač Tottenhama za kojeg će Levy zasigurno tražiti bogatstvo, i Kylian Mbappe, koji figurira kao velika Zidaneova želja. Također, France Football piše da je velika Zidaneova želja i Liverpoolov Sadio Mane te da trener Reala inzisitra na njegovu dolasku.

Na radaru je i Neymar, stara patnja Florentina Pereza, ali Zidane se navodno protivi njegovu dolasku.

Alternative predvodi Mauro Icardi, čija je situacija u Interu daleko od idealne i Real bi ga čak mogao dobiti "na popustu", ispod odštetne klauzule od 110 milijuna eura. Na listi se nalaze i Pierre-Emerick Aubameyang te Luka Jović, srpski napadač kojeg želi i Barcelona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider