Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neki se tuku u glavu

Barca našla zamjenu za Suareza: "Srpski Radamel Falcao" uskrsnuo pod vodstvom Hrvata

Napadač Eintrachta Luka Jović naljeto bi mogao prijeći u Barcelonu…

Galerija Luka Jović (Foto: AFP) Luka Jović slavi gol s igračima Eintrachta (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) +3 Danny da Costa i Luka Jović (Foto: AFP)

Barcelona je postigla okvirni dogovor s napadačem Eintrachta Lukom Jovićem, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Katalonski klub i srpski nogometaš navodno su postavili temelje za transfer u ljetnom prijelaznom roku. Njemački list u recentnom članku ne piše kolika bi odšteta trebala biti, ali ranije se pisalo da bi mogla doseći pedeset milijuna eura.

Na Transfermarktu Jović je procijenjen na 40 milijuna eura. U svakom slučaju, Eintracht će na Jovićevu transferu poprilično zaraditi. Jović je došao u Eintrachtu na dvogodišnju posudbu iz Benfice u ljeto 2017.

Luka Jović na meti Barcelone

Njemački klub u ugovoru je osigurao mogućnost otkupa koju će na kraju sezone sigurno iskoristiti. Ovisno o izvoru, Eintracht će za Jovića Benfici isplatiti između 7 i 12 milijuna eura. Kicker tvrdi da će ta cifra biti između 10 i 12 milijuna. Kako god, jasno je da će Eintracht na njemu zaraditi barem četiri-pet puta više.

Sportski direktor Eintrachta Fredi Bobić navodno se nada kako bi Jovićev transfer mogao doseći čak stotinu milijuna eura. U ovom trenutku ta se cifra čini nerealnom, ali prije godinu-dvije malo tko je mogao pretpostaviti da bi Eintracht za Jovića mogao dobiti i dvadesetak milijuna eura.

Zašto opet nije igrala zvijezda Juventusa? Allegri svima objasnio što Mandžo znači Ronaldu Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) +1 Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP)

Prvi to nisu mogli pretpostaviti čelnici Benfice. Portugalci se danas zacijelo tuku u glavu što su uopće pustili Jovića, a još više što su postavili tako nisku otkupnu klauzulu. Barcelona nije jedina koja je bacila oko na 21-godišnjeg napadača kojeg je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić svojevremeno nazvao „srpskim Radamelom Falcaom“.

"Srpski Radamel Falcao"

Mnogi su u Beogradu i Srbiji ismijavali Terzića zbog te smjele prognoze. Još uvijek je Jović daleko od slave i ubitačnosti kolumbijskog napadača kada je bio na vrhuncu karijere, no u Eintrachtu je toliko napredovao da ga danas traži pola Europe. Jović se nije naigrao u Benfici, uglavnom je sjedio na klupi. Izjavio je da je premlad došao u veliki portugalski klub.

Pobješnjeli Modrić brutalno napao mladu zvijezdu Reala: Svi su ostali u čudu! Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić sa suigračima (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +4 Luka Modrić (Foto: AFP)

Navodno i nije želio napustiti Zvezdu, u koju je stigao kao tinejdžer iz rodne Bijeljine, ali beogradski klub morao ga je prodati zbog financijskih problema. Odrađen je kompleksan transfer u kojem je Zvezda navodno zaradila oko dva milijuna eura. Beogradski klub prvo je 70 posto prava na Jovića prodao Apollonu iz Limassola, a onda je prešao u Benficu za 6,6 milijuna eura.

Jović se nije snašao na Luzu. Pravi potez je povukao kada je odlučio otići na posudbu u Eintracht. Baš kao i u slučaju hrvatskog reprezentativca Ante Rebića, veliku ulogu u njegovu razvoju odigrao je Niko Kovač.

Kovač oživio Jovića

Bivši hrvatski izbornik i trenutačni trener Bayerna dvije je godine proveo u frankfurtskom klubu i nosi poprilične zasluge za Eintrachtov povratak u vrh njemačkog nogometa, te nogometni razvoj Rebića i Jovića, koji su danas glavni igrači kluba s Waldstadiona, odnosno Commerzbank-Arene.

Ter Stegen radi čuda, ali Barca posrće i ima pakleni raspored: Real ima šansu okrenuti prvenstvo! Lionel Messi u akciji na utakmici Barcelone i Real Madrida (Foto: AFP) Real slavi (Foto: AFP) Santiago Solari (Foto: AFP) +4 Slavlje Reala (Foto: AFP)

Jović je proigrao pod vodstvom Kovača, a ove sezone se pod dirigentskom palicom Kovačeva nasljednika Adija Hüttera posve razigrao; postigao je 14 golova u Bundesligi i prvi je strijelac njemačke elitne lige.

Kako stvari stoje, nije nemoguće da naljeto odjene dres Barcelone. Katalonci su deficitarni na mjestu isturenog napadača, trenutačno nemaju adekvatnu zamjenu za Luisa Suareza. Osim toga, Barca mora razmišljati dugoročnije, jer Urugvajac je napunio 32 godine i polako ulazi u završnicu karijere. Suarez nije više tako hitar i okretan kao nekoć, to se dobro vidi.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider