Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oglasili se iz eintrachta

Rebića traži "pola Europe", Bayern dobio jasnu poruku: "Ne znam imaju li dovoljno novca"

U Frankfurtu zadovoljno trljaju ruke: vrijednost hrvatsko-srpskog dvojca je eksplodirala, a mnogi ugledni kupci stoje u redu.

Galerija Danny da Costa i Luka Jović (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) Ante Rebić (Foto: AFP) +2 Ante Rebić (Foto: AFP)

Eintracht Frankfurt odlično igra i nakon odlaska Nike Kovača, koji je ovaj posrnuli klub vratio na nogometnu kartu Njemačke. Austrijski trener Adi Hütter pokazao se odličnim nasljednikom; njegova momčad spada među najefikasnije u Bundesligi u kojoj trenutno zauzima šesto mjesto.

Nekoliko igrača Orlova došlo je u fokus europskih teškaša, a kao najatraktivniji eksponati u franfurtskom izlogu figuriraju Ante Rebić i Luka Jović.

Već je postala tradicija da Bayern pokupi najbolje što Bundesliga može ponuditi, pa se tako hrvatsko-srpski dvojac već dugo spominje kao moguća akvizicija Bayerna. Ipak, po riječima predsjednika kluba Petera Fischera, ovoga puta Bavarci neće samo tako dovesti igrače koje žele.

Nekad su ih gledali skauti Unterhachinga, a danas Reala, Liverpoola...

''Ne znam imaju li dovoljno sredstava za dovesti obojicu odjednom'', rekao je uz smijeh Fischer nakon utakmice ovih klubova, u kojoj je Bayern bio uvjerljiv s 3:0. Otkrio je da za igračima Eintrachta postoji interes iz cijele Europe.

''Sjećam se kada su tu sjedili skauti Unterhachinga, a sada su ti izaslanici Reala, Manchester Uniteda, Liverpoola, Juventusa... Nije Bayern jedini koji vidi da u našoj momčadi ima zanimljivih igrača, mnogo klubova to vidi", rekao je.

Fischer je dodao da su vrlo opušteni što se tiče prodaje svojih igrača, a izjave je davao uz osmijeh, u vrlo šaljivom tonu. Jasna je to poruka Bayernu: ako želite nekog od naših igrača, morat ćete duboko posegnuti u džep. U Frankfurtu zadovoljno trljaju ruke...

Vrijednost hrvatsko-srpskog dvojca eksplodirala nakon ljeta

Rebić (25) po Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura; još na proljeće njegova je vrijednost bila višestruko manjih 10 milijuna. U međuvremenu je torpedirao Bayern s dva gola u finalu Kupa, odigrao odlično Svjetsko prvenstvo i u dobrom ritmu nastavio i nakon ljeta.

Trenutno je na pet golova i dvije asistencije u 12 bundesligaških utakmica, od čega je svega četiri odigrao svih 90 minuta.

Jović (21) još je vrjedniji eksponat: po Transfermaktu vrijedi 40 milijuna eura, a krajem prošle sezone vrijedio je puno skromnijih osam milijuna. Trenutno je prvi strijelac Bundeslige zajedno s Pacom Alcacerom (12 golova), a još pet pogodaka dodao je u Europskoj ligi.

Niko Kovač jako dobro poznaje kvalitete ovog dvojca, a Joviću je prognozirao da će postati napadač svjetske klase nastavi li ovim tempom. ''Srpski Falcao'' službeno je još igrač Benfice na posudbi, ali Eintracht ima pravo otkupa njegova ugovora – procjenjuje se da će ih to koštati između osam i 12 milijuna eura. Pravi sitniš kada se uzme u obzir interes koji vlada za njim i Rebićem.

Mediji došli do snimke: Uspjela gola skočiti s tri metra visine i pobjeći mužu Rachael Ostovich (Instagram) Rachael Ostovich (Instagram) Rachael Ostovich (Instagram) +5 Rachael Ostovich (Instagram)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider