Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
usporedio s realom

Zašto opet nije igrala zvijezda Juventusa? Allegri svima objasnio što Mandžo znači Ronaldu

Mario Mandžukić dobio je još jedno veliko priznanje od svoga trenera.

Galerija Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) +1 Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP)

Juventus se nakon dvije utakmice bez pobjede vratio onome u čemu je toliko uvjerljiv ove sezone. Ispadanje iz Kupa od Atalante i domaći remi s Parom preboljeni su visokom pobjedom kod vrlo dobrog Sassuola.

No nakon utakmice opet se pričalo o Paulu Dybali. Ovaj put ga je Max Allegri ubacio tek pred kraj utakmice u taktičkoj zamjeni. Nije se radilo o kazni zbog ljutnje što ga trener nije koristio u utakmici s Parmom, kada je Argentinac odjurio u svlačionicu, tvrdi Allegri.

Razlog je jednostavan, u napadu mora igrati Mario Mandžukić. La Joya je pak dobio podršku Cristiana Ronalda, koji je svoj gol proslavio u njegovu stilu, pokazujući kako suigrači nisu ljutiti zbog njegova nezadovoljstva.

''Gledajte, nije da Ronaldo i Dybala ne mogu igrati zajedno, ali netko treba odrađivati posao u smislu ravnoteže. Sve ovisi protiv koga igrate. Sassuolo je zatvorio sredinu jer imaju jaki vezni red pa sam morao balansirati svoju momčad'', rekao je nakon utakmice Allegri koji je u sustavu 4-4-2 imao mjesta tek za dva napadača.

Ulogu Mandžukića usporedio je s onom Karima Benzeme u Real Madridu. Francuz je godinama sjajno otvarao prostor za Cristiana.

''Paulo ima drukčije karakteristike od Mandžukića. Dovoljno je pogledati zadnjih deset godina u Realu. Dybala treba Mandžukića, Ronaldo treba Mandžukića. Sve je u karakteristikama pojedinih igrača.''

Brojke govore u prilog Allegriju. Dybala ove sezone ne oduševljava. U 20 utakmica (1477 minuta) zabio je tek dva gola i asistirao pet puta. U gotovo isto vrijeme provedeno na terenu (1484 minuta) Mandžukić je zabio osam pogodaka uz pet asistencija.

Mnogi se slažu kako je Mandžo bolji partner Cristianu od Dybale i kada se Allegri odluči malo popuniti sredinu terena, Argentinac je taj koji će ostati na klupi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider