Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet se zakuhalo

Ter Stegen radi čuda, ali Barca posrće i ima pakleni raspored: Real ima šansu okrenuti prvenstvo!

Prednost Barcelona u odnosu na Real Madrid u posljednja dva kola istopila se na šest bodova,..

Galerija Lionel Messi u akciji na utakmici Barcelone i Real Madrida (Foto: AFP) Real slavi (Foto: AFP) Santiago Solari (Foto: AFP) +4 Slavlje Reala (Foto: AFP)

Zahvaljujući sjajnom izdanju Marca-Andrea ter Stegena Barcelona je ostala neporažena na San Mamesu u derbiju s Athleticom.

Njemački vratar radio je čuda u srcu Baskije, ali Ter Stegen je u velikoj formi već duže vrijeme. Statistika kaže da je obranio 27 od posljednja 31 udaraca na svoja vrata. Dakle, primio je četiri gola, a ne može se reći da je krivac ni za jedan od ta četiri gola. Kad je vratar najbolji igrač neke momčadi, onda je logično zaključiti da je ta momčad odigrala slabu utakmicu.

Ter Stegen radi čuda, Barca posrće

Ter Stegen drži na distanci Barcelonu od u posljednje vrijeme preporođenog Reala. No ipak, bodovna razlika se u posljednja dva kola istopila za četiri boda. Barcelona je do prije dva kola imala deset bodova prednosti, a nakon dva uzastopna remija Katalonaca te pet uzastopnih pobjeda Reala, sada je razlika šest bodova. Nije malo, ali nije ni nedostižno, posebice kada se pogleda raspored u sljedećih nekoliko kola.

Pobješnjeli Modrić brutalno napao mladu zvijezdu Reala: Svi su ostali u čudu! Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić sa suigračima (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +4 Luka Modrić (Foto: AFP)

Barcelona u sljedećem, 24. kolu La Lige dočekuje Valladolid na Camp Nouu, a onda je očekuju dva možda i odlučujuća ligaška gostovanja, prvo Sevilla na Sanchez Pizjuanu, a potom Real Madrid na Santiago Bernabeuu.

Real u sljedećem kolu dočekuje Gironu, pa kolo prije ligaškog El Clasica gostuje u Valenciji kod Levantea. S obzirom na formu Madriđana, to su dvije utakmice koje bi trebali bez većih problema riješiti u svoju korist. Naravno, nikad se ne zna, ali realno je očekivati da Real tu neće „kiksati“.

Barcu čeka pakleni raspored

Ako Barcelona izgubi ili remizira u Sevilli, doći će na noge Realu sa samo tri ili četiri boda prednosti, a onda prvenstvo opet postaje sasvim otvoreno. Real bi s pobjedom u velikom derbiju potpuno uhvatio priključak, a lako je pretpostaviti da bi u tom slučaju imao i psihološku prednost, jer teško bi Katalonci mogli izbiti iz glave da su donedavno imali deset bodova prednosti.

U Atleticu ljutiti na suce: Tri sporne situacije, sve u korist Reala! Jesu li teško oštećeni? Tri sporne situacije s derbija Atletica i Reala (Foto: Twitter/Atletico) Real slavi (Foto: AFP) Momčad Real Madrida (Foto: AFP) +1 Atletico Madrid slavi pogodak (Foto: AFP)

Između ligaških obveza obje momčadi čekaju i nastupi u osmini finala Lige prvaka, Barcelona gostuje u Lyonu, a Real u Amsterdamu, te međusobni ogled u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja, samo tri dana prije ligaškog derbija.

Dakle, i jedni i drugi imaju gust raspored u sljedeća tri tjedna i lako je moguće da se u tom razdoblju prelomi sezona. Činjenica jest da je Barcelona u posljednja dva-tri tjedna vidljivo pala u formi, a da je Real značajno podigao svoju igru. To se najbolje vidjelo u Barceloni u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja i sada u gradskom derbiju s Atleticom. Neki će možda reći da su se Kraljevi opet digli uz svesrdnu sudačku pomoć, ali to je ionako prastara priča koja ne mijenja puno na stvari.

Real podigao formu

Real je u posljednjih sedam utakmica u svim natjecanjima ostvario šest pobjeda i jedan remi, a u posljednjih deset utakmica, osam pobjeda te po jedan remi i poraz. Treba naglasiti da taj jedan poraz nije pretjerano važan. Radilo se o uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja, Leganes je pobijedio s 1:0, no Real je u prvoj utakmici slavio s 3:0.

U posljednjih pet ligaških kola Real je imao maksimalan bodovni učinak, ali i najbolju gol-razliku 14:4, dok je Barcelona upisala tri pobjede i dva remija, uz gol-razliku 10:3. Svi parametri govore da Realova forma ide uzlaznom, a Barcina silaznom putanjom. Katalonci imaju šest bodova prednosti, no lako je moguće da ćemo gledati uzbudljivu završnicu španjolskog prvenstva.

Raspored Barcelone:

24. kolo La Lige, 16. veljače:
Barcelona – Valladolid

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka, 19. veljače:
Lyon – Barcelona

25. kolo La Lige, 23. veljače:
Sevilla – Barcelona

Uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja, 27. Veljače:
Real Madrid – Barcelona

26. kolo La Lige, 2. ožujka:
Real Madrid – Barcelona

Raspored Real Madrida:

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka, 13. veljače:
Ajax – Real Madrid

24. kolo La Lige, 17. veljače:
Real Madrid – Girona

25. kolo La Lige, 24. veljače:
Levante – Real Madrid

Uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja, 27. veljače:
Real Madrid – Barcelona

26. kolo La Lige, 2. ožujka:
Real Madrid - Barcelona

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider