Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet ista priča

U Atleticu ljutiti na suce: Tri sporne situacije, sve u korist Reala! Jesu li teško oštećeni?

Real je jučer u madridskom derbiju pobijedio Atletico 3:1 na Wanda Metroplitanu, no ostali su neki repovi…

Galerija Tri sporne situacije s derbija Atletica i Reala (Foto: Twitter/Atletico) Real slavi (Foto: AFP) Momčad Real Madrida (Foto: AFP) +1 Atletico Madrid slavi pogodak (Foto: AFP)

Iako je trener Atletica Diego Simeone nakon jučerašnjeg madridskog derbija nedvosmisleno utvrdio kako ne misli da je njegova momčad izgubila zbog pogrešnih odluka sudaca i dvostrukih standarda upotrebe VAR sistema, Rojiblancosi su kasno sinoć objavili na svojem Twitter profilu tri fotografije koje upozoravaju na sporne situacije.

Ispod kolaža nema komentara, stoji tek sarkastični emoticon koji jasno daje do znanje što se želi poručiti. U Atleticu su očito komentare prepustili svojim navijačima koji listom zaključuju da je njihov klub teško oštećen te da suci opet opet pomažu Realu.

Tri sporne situacije

Prva fotografija se odnosi na situaciju kada je Realu dosuđen jedanaesterac pri rezultatu 1:1. U Atleticu aludiraju da je Gimenez srušio Viniciusa izvan šesnaesterca.

Druga fotografija se odnosi na poništeni gol Morate zbog zaleđa, a treća na situaciju kada je Morata pao u šesnaestercu Reala nakon duela s Casemirom. Igrači Atletica žustro su protestirali tražeći jedanaesterac, no bezuspješno.

Talijani tvrde: Rakitić želi napustiti Barcu i već je pronašao kupca, sprema se veliki transfer? Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Vinicius Junior (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +3 Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Sve tri situacije provjeravale su se putem VAR-a i sva tri puta glavni sudac Estrada Fernandez nije promijenio prvotnu odluku.

Podsjećamo da je Atletico rigao vatru nakon jesenskog madridskog derbija koji je završio bez golova, a Rojiblancosi su izdali priopćenje u kojem su iskazali nezadovoljstvo suđenjem.

Upozorili su na dvostruke kriterije prilikom upotrebe VAR-a. U toj utakmici najspornija situacija se dogodila kada je Casemiro igrao rukom u šesnaestercu Reala, ali nije dosuđen jedanaesterac, a niti je zaustavljena igra i pregledan VAR.

Igrači Atletica ogorčeni, Simeone čestitao Realu

„Četvorica sudaca u sobi gledaju na TV-u i još četvorica na terenu. I opet ništa nisu vidjeli. Ne znam zašto nisu zaustavili igru i ponovno pogledali snimku, valjda su mislili da se ništa nije dogodilo", ogorčeno je tada izjavio Diego Simeone.

Za razliku od svojih igrača koji su bili jako ljutiti na suce, sinoć je trener Atletica bio puno blaži.

„Ne volim govoriti o VAR-u. Nadam se da će sustav napredovati u korist svih“, kazao je i zaključio:

„Mislim da nismo izgubili zbog VAR-a. Odigrali smo tešku utakmicu, a oni su na kraju bili bolji, snažniji od nas. Odigrali su vrlo dobru utakmicu i čestitam im na tome.“

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider