Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odličan gradski derbi

Real srušio i preskočio Atletico: Casemiro zabio škaricama, Modrić asistirao!

Kraljevski klub ovom je pobjedom preskočio gradske rivale i sada je druga momčad Primere.

Real slavi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid slavio je s 3:1 u gradskom derbiju protiv Atletica na Wanda Metropolitanu.

Kraljevski klub ovom je pobjedom preskočio gradske rivale i sada je druga momčad Primere s bodom više od Atletica i pet bodova manje od vodeće Barcelone, koja u nedjelju u 20:45 gostuje kod Athletic Bilbaa.

Real je poveo u 16. minuti kada je Casemiro zabio gol atraktivnim ''škaricama'' nakon kornera Reala.

U 25. Atletico je izjednačio preko Antoinea Griezmanna, koji je pobjegao obrani i zabio kroz noge Thibautu Courtoisu, bivšem vrataru Atletica kojeg su navijači Rojiblancosa tijekom utakmice ''častili'' uvredama. 

Real je ponovno poveo u 42. minuti. Vinicus Junior je pobjegao po lijevoj strani i iznudio penal, a siguran izvođač bio je Sergio Ramos.  Dojam je da je do kontakta došlo izvan 16-erca, ali je sudac Fernandez pokazao na bijelu točku nakon konzultacija s VAR-om.

Alvaro Morata lijepo je zabio za 2:2 u 54. minuti, ali sudac je uz pomoć VAR-a poništio gol zbog zaleđa.

Real je dovršio posao u 74. minuti. Luka Modrić je u protunapadu poslao sjajnu loptu za Garetha Balea, koji je precizno pogodio uz samu vratnicu gola Jana Oblaka. Posao je do kraja Realu dodatno olakšao igrač Atletica Thomas Partey, koji je u 80. minuti dobio crveni karton.

Kapetan hrvatske reprezentacije Modrić odigrao je čitavu utakmicu i još jednom obavio veliki posao u defenzivi te uz asistenciju za treći pogodak zaradio i žuti karton u 66. minuti.

U sastavu Atletica Nikola Kalinić je u 71. minuti zamijenio Moratu, ali nije uspio doći u priliku ozbiljnije ugroziti gostujuća vrata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider