Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
real potvrdio transfer

Zidane dobio prvo pojačanje: Stiže Pepeov nasljednik i velika Realova želja

Real je kupio igrača kojeg uspoređuju s Pepeom.

Eder Militao protiv Schalkea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid službenim je priopćenjem javio da je novi igrač Kraljevskog kluba Eder Militao, 21-godišnji brazilski stoper Porta.

Militao je već ranije označen kao velika želja Reala, a sada su tu želju i ispunili. Njegova je odštetna klauzula 50 milijuna eura, a ugovor s Realom vezat će ga do 2025. godine.

Real je dogovorom usred sezone uštedio nešto novca jer bi odšteta skočila na 75 milijuna nakon 15. srpnja. Militao je i ovako postao najskuplji stoper u povijesti Reala.

Prema Whoscoredu, s ocjenom 7,57 najbolji je stoper portugalske lige i treći najbolji igrač uopće. Za njegove usluge bili su zainteresirani i bogati engleski klubovi.

Militao je stigao u Portugal primarno kao bek, ali ubrzo su ga prebacili na stopera, što se pokazalo punim pogotkom. Osim u obrani, može igrati i kao zadnji vezni.

Krase ga dobra igra s loptom u nogama, čitanje igre i skok-igra. Poznat je i po prilično agresivnom stilu igre zbog čega je zaradio usporedbe s Pepeom, također igračem koji je stigao u Real iz Porta i ostavio dubok trag u 10 madridskih godina.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Perez radosno najavio: ''Najbolji trener na svijetu se vratio''; Zidane poručio: ''Stvari će se mijenjati'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider