Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spremaju milijune

Real izabrao glavnu metu: Zbog mlade zvijezde ulaze u "rat" s engleskim velikanima

Mladi Brazilac brzo se adaptirao na europski nogomet i privukao pozornost bogatih kupaca.

Eder Militao protiv Schalkea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mladi Brazilac Eder Militao iz Porta najveća je transferna želja Real Madrida, vijest je koju u srijedu na naslovnici donosi madridska Marca, list blizak Kraljevskom klubu.

Militao je 21-godišnji obrambeni igrač kojem se predviđa sjajna budućnost, a Real će se za njegove usluge morati ''potući'' s nekoliko zainteresiranih engleskih klubova, prije svega Manchester Unitedom i Liverpoolom.

Novi sjajan posao smiješi se Portu, koji je Militaa doveo uoči tekuće sezone iz Sao Paula za svega četiri milijuna eura. Njegova otkupna klauzula iznosi 42 milijuna eura ako ode u siječnju, a ode li u ljetnom prijelaznom roku, cijena skače na 50 milijuna.

Militao je stigao u Portugal primarno kao bek, ali ubrzo su ga prebacili na stopera, što se pokazalo punim pogotkom. Mladi je Brazilac, prema Whoscoredu, najbolji stoper portugalske lige s prosječnom ocjenom 7,46. Osim u obrani, može igrati i na poziciji zadnjeg veznog.

Pepe i "novi Pepe" postali suigrači

Krase ga dobra igra s loptom u nogama, čitanje igre i skok-igra. Poznat je i po prilično agresivnom stilu igre zbog čega je zaradio usporedbe s Pepeom.

To je istovremeno i njegova trenutno najveća mana – radi relativno puno prekršaja, ali to je nešto što nije zabrinjavajuće u njegovoj dobi i što bi mogao ispraviti u budućnosti kada stekne više iskustva.

Pepe, igrač s kojim ga uspoređuju i čiji bi nasljednik mogao postati u Realu, dogovorio je povratak u Porto nakon odlaska iz Bešiktaša u trenutnom prijelaznom roku. Zbog toga se spekulira da bi Militao već ove zime mogao spakirati kofere.

Međutim, u Portu tvrde da je Pepe stigao radi dodatnog osnaživanja momčadi za nastavak sezone te da ove zime neće biti prodaje. Porto je prvi na ljestvici sa šest bodova prednosti i na dobrom je putu prema obrani naslova prvaka, a u osmini finala Lige prvaka čeka ih okršaj s Romom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider