Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kramarić u društvu zvijezda

Hrvati fantastični u Ligi prvaka: Punili protivničke mreže, senatori dobili veliku čast

Hrvatski nogometaši i ove sezone igraju zapažene uloge u najelitnijem klupskom natjecanju.

Galerija Andrej Kramarić (Foto: AFP) Slavlje Vlašića i suigrača (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +3 Mario Mandžukić (Foto: AFP)

Hrvatski nogometaši i ove sezone igraju zapažene uloge u najelitnijem klupskom natjecanju Ligi prvaka. Grupna je faza gotova i momčadi se polako pripremaju za ždrijeb, a Hrvati su ostavili jak pečat u jesenskom dijelu sezone.

U svakom od šest kola grupne faze barem jedan Hrvat zabio je gol. Račun je otvorio Nikola Vlašić u prvom kolu protiv Viktorije Plzen, a zatvorio Andrej Kramarić golom u zadnjem kolu protiv Manchester Cityja.

Kramarić je najefikasniji Hrvat u Ligi prvaka s pet golova, što ga svrstava na treće mjesto najboljih strijelaca zajedno s Neymarom, Paolom Dybalom, Edinom Džekom, Dušanom Tadićem i Moussom Maregom. Više su zabili samo Lionel Messi (6) i Robert Lewandowski (8).

Velika čast za Rakitića i Mandžukića

Vlašić je zabio tri gola, a najviše će se pamtiti onaj kojim je srušio Real Madrid. Jedan gol zabio je Mario Mandžukić, a jedan, i to fenomenalan, Ivan Rakitić protiv Tottenhama u drugom kolu.

Rakitić je u drugoj utakmici protiv Tottenhama dobio i veliku čast ponijeti kapetansku traku Barcelone. U istom kolu s trakom oko ruke Juventus je predvodio Mario Mandžukić, koji je istu čast dobio i u prvenstvenoj utakmici protiv Spala.

Oba su igrača u svojim klubovima već senatori bez kojih treneri ne pomišljaju krenuti u najteže bitke. Rakitić je sinonim za konstantu u dresu Barcelone i igra gotovo sve utakmice, dok je Mandžukić pravi heroj navijača Juventusa. Traka oko ruke sjajna je nagrada za veliki doprinos koji su hrvatski nogometaši dali u ova dva kluba iz same nogometne elite.

Hrvati u lovu na sedmu uzastopnu Ligu prvaka

Hrvatska je imala osvajača Lige prvaka u prošlih šest izdanja Lige prvaka, a jake hrvatske snage i ove će se sezone boriti za ''klempavi'' pehar.

Osim spomenutih Rakitića i Mandžukića, u nokaut-fazi sudjelovat će Luka Modrić s Real Madridom, Dejan Lovren s Liverpoolom, Ante Ćorić s Romom, Nikola Kalinić s Atletico Madridom, dok će Niko Kovač pokušati s klupe odvesti Bayern do toliko željenog europskog naslova.

Nažalost, najefikasniji hrvatski topnici u Ligi prvaka oprostili su se od Europe. Vlašićev CSKA završio je posljednji unatoč dvije pobjede protiv europskog prvaka Reala, dok Kramarićev Hoffenheim nije uspio izvesti senzaciju u zadnjem kolu i progurati se do trećeg mjesta.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Tko može koga izvući u osmini finala? Mogući su spektakularni okršaji, pa čak i repriza finala! Arkadiusz Milik puca, Alisson Becker brani (Foto: AFP) Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) Slavlje Tottenhama (Foto: AFP) +6 Neymar slavi pogodak (Foto: AFP)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider