Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedva čekamo ždrijeb LP-a

Tko može koga izvući u osmini finala? Mogući su spektakularni okršaji, pa čak i repriza finala!

Kombinacija je puno kao i potencijalnih spektakularnih susreta, a tko će s kim ukrstiti koplja odlučit će ples kuglica u Nyonu.

Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Gotova je grupna faza Lige prvaka u tekućoj sezoni. Klubovi koji su izborili prolaz čekaju ždrijeb osmine finala koji je na rasporedu u ponedjeljak 17. prosinca u 12 sati.

Pobjednici skupina su nositelji i uzvratnu utakmicu osmine finala igrat će na svom terenu. U osmini finala ne mogu se susresti klubovi iz iste skupine i iste države.

Barcelona, Real i Porto osigurali su prvo mjesto i prije zadnjeg kola. Borussia Dortmund i PSG izborili su status nositelja u utorak, a srijedu su im se pridružili Manchester City, Bayern i Juventus.

S druge pozicije u nastavak natjecanja kreću Liverpool, Atletico Madrid, Tottenham, Ajax, Roma, Schalke, Lyon i Manchester United.

Liverpool i Atletico najteži protivnici, repriza finala već na početku?

Kao najteži mogući protivnici iz drugog pota izgledaju Liverpool i Atletico Madrid. Tako su već u osmini finala mogući spektakularni okršaji, poput reprize finala između Real Madrida i Liverpoola! Liverpool također može izvući i teškaše poput Barcelone, Juventusa i Bayerna.

Prava poslastica mogao bi biti i eventualni susret Liverpoola i Borussije, bivšeg kluba Jürgena Kloppa. Posljednji put susreli su se 2016. u Europskoj ligi; ukupni rezultat bio je 5:4 uz spektakularan nogomet i sjajnu atmosferu u nogometnim hramovima Anfieldu i Westfalenu.

Protivnik kojeg će svi željeti izbjeći svakako je i Atletico Madrid. Momčad Diega Simeonea mogla bi odmjeriti snage s teškašima poput Bayerna, PSG-a, Juventusa ili Manchester Cityja.

Možda Manchester United nije u najboljoj formi, ali na drugoj strani u nokaut utakmici zasigurno nitko ne želi vidjeti Josea Mourinha. Utakmice Man Utd-a protiv Reala, Bayerna, Barcelone ili PSG-a bili bi pravi europski klasici bez obzira na stanje u domaćem prvenstvu.

Moguće reprize nekoliko sjajnih prošlosezonskih susreta

U drugom potu kao potencijalne ''mine'' nalaze se i momčadi poput Tottenhama, Rome i mladog i potentnog Ajaxa. Susret Barcelone i Rome bio bi repriza prošlosezonskog ludog četvrtfinala u kojem je Roma izbacila Barcu nadoknadivši 4:1 iz prve utakmice.

Tottenham još pamti veliku prošlosezonsku pobjedu nad Realom i susret s Juventusom, koji je uz puno muke izbacio Spurse u osmini finala. Reprize obaju susreta također su moguće već u osmini finala.

Kombinacija je puno kao i potencijalnih spektakularnih susreta, a tko će s kim ukrstiti koplja odlučit će ples kuglica u Nyonu.

Nositelji: Barcelona, Porto, Real Madrid, Borussia Dortmund, PSG, Bayern, Manchester City, Juventus

Nenositelji: Liverpool, Atletico Madrid, Tottenham, Ajax, Roma, Schalke, Lyon, Manchester United

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider