Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatu vezane ruke

Pada odluka o sudbini Matea Kovačića, ugrožen i Hazardov transfer u Real

Chelsea večeras gostuje u Pragu kod Slavije u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, no mnogo važnija utakmica za Engleze i hrvatskog veznjaka odigrat će se danas u kancelarijama FIFA-e.

Galerija Mateo Kovačić (Foto: AFP) Mateo Kovačić (Foto: AFP) Mateo Kovačić (Foto: AFP) +2 Mateo Kovačić (Foto: AFP)

Eden Hazard na korak je od Real Madrida, dok Mateo Kovačić želi ostati u Chelseaju. Hrvatski je veznjak na posudbi u Chelseaju, trebao je biti inkorporiran u Hazardov transfer u Real.

Međutim, FIFA je kaznila Chelsea zabranom registracije novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka i sve se zakompliciralo.

Danas je vrlo važan dan za Chelsea i Kovačića. Naime, Žalbena komisija FIFA-e još će jednom razmotriti Chelseajev slučaj. Englezi navodno traže da im se odgodi izvršenje kazne. Pretpostavlja se da će FIFA obznaniti konačnu odluku u sljedećih nekoliko dana.

Pada odluka o sudbini Matea Kovačića

Ako Žalbena komisija potvrdi kaznu, Kovačić neće moći ostvariti transfer u Chelsea. Podsjećamo, Kovačić je još uvijek igrač Reala, u Chelseaju je na jednogodišnjoj posudbi. On želi prijeći na Stamford Bridge, no ruke su mu vezane i može samo čekati rasplet slučaja.

Evo koga Zidane želi zadržati po svaku cijenu, a koga dovesti: Real pikira dva velika talenta, Barca ugrožena Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Malcom slavi pogodak protiv Reala s igračima Barcelone (Foto: AFP) David Neres i igrači Ajaxa slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) +8 Igrači Real Madrida (Foto: AFP)

Možda će odluka utjecati i na Chelseajevu odluku o Hazardu. Bez obzira na kaznu o registraciji novih igrača, Chelsea smije prodavati igrače. To nije upitno.

No pitanje je hoće li Chelsea podignuti rampu Belgijcu ili će odlučiti zadržati ga do isteka ugovora, odnosno do sljedećeg ljeta. U tom slučaju Hazard će otići iz Chelseaja besplatno.

Ugrožen i Hazardov transfer u Real

Budući da je Hazard opet odbio produljiti ugovor, i to četvrti put, čini se izvjesnijim da će ga Chelsea ipak prodati Realu i uzeti stotinu milijuna eura, koliko se spekulira da će dobiti na ime odštete. To je samo pretpostavka, no tko zna kako će reagirati Roman Abramovič. Ako odluči tjerati inat, može blokirati Hazardov transfer.

Tri zvjezdana pojačanja Reala: Dvojica blizu Bernabeua, bitka s Atleticom za trećeg Eden Hazard, Paul Pogba i Kylian Mbappe (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Paul Pogba (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) +5 Cristian Eriksen i Eden Hazard (Foto: AFP)

U Chelseaju se nadaju da će Žalbena komisija postupiti kao i u slučajevima s Realom, Barcelonom i Atleticom, kojima je odgodila izvršenje kazne i omogućila im da se u ljetnom prijelaznom roku pripreme za razdoblje u kojem neće moći registrirati nove igrače.

Chelsea je najavio da će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni ako mu žalba bude odbijena. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider