Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Temelji novih Kraljeva

Tri zvjezdana pojačanja Reala: Dvojica blizu Bernabeua, bitka s Atleticom za trećeg

Real Madrid priprema totalni remont momčadi i radi punom parom na dovođenju novih pojačanja…

Galerija Eden Hazard, Paul Pogba i Kylian Mbappe (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Paul Pogba (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) +5 Cristian Eriksen i Eden Hazard (Foto: AFP)

Paul Pogba na putu je za Santiago Bernabeu, piše ugledni France Football.

Pogba želi prijeći u Real, a Real i njegov trener Zinedine Zidane žele Pogbu. Francuski veznjak navodno smatra da je završio poglavlje u Manchester Unitedu te da mu je sljedeća destinacija Real, čime bi ispunio dječački san.

Real priprema temeljitu rekonstrukciju, a Zidane je u svojim nacrtima postavio Pogbu kao jednu od glavnih figura oko koje bi izgradio novu šampionsku momčad, piše France Football.

Pogba želi u Real, Man United traži 150 milijuna eura

Dakle, Pogba i Real lako će se dogovoriti, međutim, postoji jedan problem, a to je paprena odšteta. Manchester United navodno traži za Pogbu 150 milijuna eura i zasad ne pristaje smanjiti potraživanja. Englezi mogu kalkulirati jer Pogbin ugovor istječe tek u ljeto 2021.

Pogba je 2016. prešao iz Juventusa u Manchester United za 105. milijuna eura, a dobar dio odštetnog kolača pokupili su Pogba i njegov kontroverzni menadžer Mino Raiola. Lako se može dokučiti da i od Reala traže bonus samo za potpis ugovora.

Očito je da Pogba traži način za izlazak s Old Traffora. Engleski mediji pišu da je postavio uvjete za ostanak u Manchester Unitedu. Navodno traži plaću od 500 tisuća funti tjedno.

Jasno je da Pogba i njegov menadžer žele izvući korist za sebe u cijeloj situaciji. Ako i ostane u Manchester United, želi isposlovati značajno povećanje plaće. Marca ističe da Real će pokušati napraviti trampu - Gareth Bale za Pogu. Pitanje je hoće li Englezi to prihvatiti bez nadopune u kešu, odnosno hoće li Real pristati dodati još 20 ili 30 milijuna eura.

Real i Atletico vode bitku oko Icardija 

S druge strane, madridski As piše da Real i Atletico vode bitku oko Maura Icardija, argentinskog napadača u redovima milanskog Intera. Icardiju istječe ugovor u ljeto 2021., a odštetna klauzula mu iznosi 110 milijuna eura.

I Real i Atletico se nadaju da bi ga mogli dobiti za manji iznos, između 80 i 90 milijuna eura. Atletico bi išao po Icardija ako Antoine Griezmann odluči napustiti Rojiblancose. Barcelona je opet glavni kandidat. U svakom slučaju, Icardijeva supruga i menadžerica, fatalna Wanda Nara, trlje ruke. Što više zainteresiranih, to je veća mogućnost za licitiranje.

Rummenigge upozorio Kovača: "To je bilo samoubojstvo, nema jamstva za ostanak" Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) Niko Kovač slavi gol (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) +3 Niko Kovač (Foto: AFP)

Real punom parom radi i na realizaciji transfera Edena Hazarda, zvijezde Chelseaja i belgijske reprezentacije, koji bi trebao temelj novog Reala. Hazard kao i Pogba želi prijeći u Real, no njegov trenutačni ugovor istječe godinu ranije, u ljeto 2020. Hazard zasad odbija produljiti ugovor i inzistira na odlasku.

Ako Chelsea, koji ima zabranu registracije novih igrača u sljedeća dva transferna roka, odluči spustiti rampu, Hazard će u ljeto 2020. biti slobodan igrač. To znači da će biti u sjajnoj situaciji; moći će tražiti golemu plaću i k tome pozamašni bonus samo za potpis ugovora. Chelsea bi mogao dobiti oko 100 milijuna eura odštete.

Što će Chelsea odlučiti - prodati ili zadržati Hazarda?

Vidjet ćemo što će engleski klub odlučiti – zadržati glavnog igrača još jednu sezonu i ostati bez odštete ili ga pustiti i uzeti stotinu milijuna, pa s tim novcem krenuti u kupovinu kada mu istekne kazna.

Na prvu se čini logičnijim da Londonci uzmu što im se nudi, a sljedeću sezonu shvate kao prijelaznu, prije nego što krenu u formiranje nove momčadi kojom bi mogli napasti glavne trofeje.

Navijači Reala brutalno se obračunali s velikom zvijezdom: Žele ga dva diva i ambiciozni izazivač Gareth Bale, Karim Benzema i Luka Modrić (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) +3 Gareth Bale i Frenkie de Jong (Foto: AFP)

S Hazardom ili bez njega, Chelsea bez novih pojačanja realno nema prevelikih šansi osvojiti naslov engleskog prvaka i ozbiljnije konkurirati u Ligi prvaka. S druge strane, s Hazardom u momčadi ipak su im veće šanse da dohvate mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Plasmanom u Ligu prvaka pokrili bi veći dio gubitka koji bi imali ako se odluče ne prodati Hazarda.

Međutim, to je popriličan rizik, jer im se lako može dogoditi da ne budu među prve četiri momčadi u Primerligi, pa da izgube na obje strane.

Mbappe i Neymar na dugom štapu 

Jasno je da bi Real želio dovesti i Kyliana Mbappea ili Neymara. No oni su zasad samo u sferi želja. Ništa nije nemoguće kada je u pitanju Real, ali PSG ne želi prodati Neymara, a još manje Mbappe. Parižanima ne treba novac, a i kada bi se odlučili za prodaju, cijena bi bila astronomska.

Real je već demantirao medijske napise kako priprema ponudu za Mbappea koja će dosegnuti tristotinjak milijuna eura. Madriđani su kazali da im ne pada na pamet takov što. Jesu li iskreni, teško je reći, no puno toga govori da su navedeni transferi jako teško ostvarivi.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider