Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Jasna poruka

Rummenigge upozorio Kovača: "To je bilo samoubojstvo, nema jamstva za ostanak"

Jedan od šefova Bayerna Karl-Heinz Rummenigge poslao je upozoravajuću poruku Niki Kovaču...

Galerija Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) Niko Kovač slavi gol (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) +3 Niko Kovač (Foto: AFP)

Bayern je samlio Borussiju Dortmund u velikom derbiju njemačkog nogometa i ponovno preuzeo čelnu poziciju na ljestvici.

Niko Kovač pobrao je hvalospjeve medija i poznatih stručnjaka za izvrsnu igru svoje momčadi i pogođenu taktiku.

No Kovač može samo na trenutak odahnuti. Da nema spavanja na lovorikama, upozorio ga je glavni izvršni direktor (CEO) Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

"Na klupi Bayerna nitko nije siguran“, upozorio je nekoć veliki igrač Bayerna i njemačke reprezentacije.

"To je bilo samoubojstvo"

„Ovdje se svi moraju dokazivati, i to uvijek iznova. Rezultat se gleda, to je princip Bayerna i svih velikih klubova. Naravno da je pritisak velik, ali tko ga ne može podnijeti, bolje da i ne dolazi u Bayern“, zagrmio je legendarni „Kalle“ u razgovoru za Sky Sports.

Kovač je praktički cijelu sezonu osporavan. Žestoko je kritiziran i nakon Bayernova poraza u srazu s Liverpoolom u osmini finala Lige prvaka. Nije pretjerano reći da je jesenas plesao na rubu otkaza.

Navijači Reala brutalno se obračunali s velikom zvijezdom: Žele ga dva diva i ambiciozni izazivač Gareth Bale, Karim Benzema i Luka Modrić (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) +3 Gareth Bale i Frenkie de Jong (Foto: AFP)

"Bilo je samoubojstvo to što se događalo. Kovač je rotirao cijelo vrijeme. Može se tu i tamo rotirati, ali kada pretjerate, ruši se struktura. Ja najviše volim kada se točno zna koja je udarna momčad“, kazao je Rummenigge i potvrdio da će se sve dobro analizirati tek na kraju sezone.

Priznao je da je Kovač imao opoziciju unutar kluba.

„Bilo je dosta kritike, inače ne bismo zaostajali devet bodova. Nema jamstva u Bayernu, naš je cilj osvojiti dvostruku krunu.“

Rekonstrukcija momčadi

Mnogi misle da je Bayern debelo zakasnio s pomlađivanjem i rekonstrukcijom momčadi. Taj je proces započeo, a na ljeto će biti pojačan.

„Njemački izbornik Joachim Low čestitao nam je na dovođenju Lucasa Hernandeza. Kazao nam je da se radi jednom od najboljih braniča na svijetu“, pohvalio se Rummenigge.

Geneza Bayernovih problema: Kako je bavarski div postao europski patuljak Niko Kovač i Hasan Salihamidžić s igračima Bayerna (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) +7 Niko Kovač i Robert Lewandowski (Foto: AFP)

Bayern je platio francuskog reprezentativca, koji može igrati na mjestu lijevog beka i stopera, čak 80 milijuna eura, što je gotovo dvostruko više od svoga dosadašnjeg transfernog rekorda.

Time su Bavarci pokazali da su spremni odriješiti vreću i napraviti zaokret u politici. Donedavno su trubili da nema šanse da uđu u „suludi ples milijuna“, kako je to definirao predsjednik kluba Uli Hoeness.

Kahn će naslijediti Rummeniggea

„Gledajte, cijene nogometaša rastu, a rast će i dalje. Morate se tome prilagoditi. Naš cilj nije samo njemačko prvenstvo nego i Liga prvaka“, lakonski je kazao Rummenigge i za kraj otkrio:

"Uskoro stiže vrijeme za mirovinu. Ugovor mi istječe 2021. Ovo radim već 20 godina i mislim da je dobro vrijeme da tada stanem.“

Rummenigge je otkrio da će mu nasljednik biti Oliver Kahn, proslavljeni vratar Bayerna i njemačke reprezentacije.
„On će uskoro početi raditi sa mnom kako bi se pripremio za ovu divovski odgovornu funkciju.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider