Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
demolirali Borussiju

Kovač napokon srušio "crnu mačku": Otkrio tajnu velike pobjede, osvrnuo se i na kritičare

Kovač je iz šestog pokušaja došao do prvenstvene pobjede nad Borussijom, i to na kakav način.

Niko Kovač slavi gol (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Niko Kovač je iz šestog pokušaja napokon srušio Borussiju Dortmund u Bundesligi, i to na kakav način. Nakon tri remija i dva poraza, njegovi su igrači ponizili crno-žute s čak 5:0.

Bayern je od samog početka jurnuo po pobjedu, a već na poluvremenu bilo je 4:0. Robert Lewandowski zabio je 200. gol u Bundesligi nakon što je presjekao loše dodavanje Dana-Axela Zagadoua. Neki bi rekli, poklon za Bavarce, ali sreću treba isprovocirati, a Kovač je nakon utakmice otkrio da to nije bila slučajnost.

"Igrači su odradili sjajan posao, osim jednog udarca nismo vidjeli puno od Borussije. Znali smo da je Zagadou sklon pogreškama, govorili smo o tome u analizi", otkrio je hrvatski strateg djelić svog plana za veliki derbi.

Kovač se praktički otkad je sjeo na klupu Bayerna nosi s čestim kritikama, što i nije neočekivano budući da se ipak radi o FC Hollywoodu, najvećem i najglamuroznijem njemačkom klubu, koji uvijek prati poseban pritisak. Međutim, čak i najveći kritičari nakon ovakve partije ostaju bez materijala.

''Ponekad je teško objasniti nogomet. Danas smo pritisnuli protivnika i stavili utakmicu pod kontrolu, što smo jako dobro izveli. Posebno sam zadovoljan jer su mnogi već kritizirali momčad", rekao je Kovač.

Njegov Bayern sada ima bod prednosti i još šest kola u kojima mora sačuvati prednost. Sljedeći izazov je gostovanje kod Fortune Düsseldorf 14. travnja.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider