Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kradu od konkurencije

Manchester United poslao posljednju ponudu za zvijezdu rivala: Sprema li se novi slučaj Van Persie?

Manchester United dosad je poslao dvije ponude za Masona Mounta, ali obje su bile odbijene.

Erik ten Hag (Foto: Afp)

Povijest se ponavlja kao 2012. godine. Van Persie je tada bio najbolji strijelac lige te glavna zvijezda Arsenala, no ugovor s Gunnersima vezao ga je još na samo jednu godinu. Iskusni Sir Alex Ferguson nije propustio priliku da u svoje redove dovede dokazanog strijelca. S još godinom dana u svojem ugovoru previše pregovaračkog manevra u Arsenalu nisu imali. Jedino što im je ostalo bilo je pokušati od Uniteda izvući što veći novac od transfera. Epilog priče se zna, Van Persie je prešao u United za 30 milijuna eura i odmah te sezone osvojio naslov prvaka Engleske.

Robert Lewandowski Lewandowski još jedan u nizu igrača koji je dobio nemoralnu ponudu s Bliskog istoka divider

Manchester United želi dovesti Mounta, koji je ušao u posljednju godinu svog ugovora

Jedanaest godina kasnije situacija između Uniteda i Chelseaja neodoljivo podsjeća na onu s Van Persiejem.

Manchester United zagrizao je za Masona Mounta i želi ga dovesti u svoju momčad. Dosad je Chelsea odbio dvije ponude koje su poslali Crveni vragovi, u iznosu od 52 i 58 milijuna eura, no pitanje je koliko će dugo još londonski klub moći odolijevati ponudama.

Mason Greenwood Problematična zvijezda vratila se treninzima: Klub ne zna što će s njim divider

Mountu ugovor ističe sljedeće godine, a obnovu i potpisivanje novoga već je u nekoliko slučajeva odbio. Igrač želi imati istu plaću kao i Reece James, a klub mu to uporno odbija ponuditi. Ima razloga zašto Mount želi biti u rangu plaće kao i James. Obojica su prošla sve mlađe uzraste u Cobhamu, djeca su i projekti kluba na kojima se trebao osnovati novi Chelsea, predvođen mladim igračima iz vlastite škole.

Jedina razlika između njih dvoje je konzistentnost. Obojici je prošla sezona bila isprepletena s ozljedama, ali kada su igrali, James je ostavljao puno bolji učinak u tim utakmicama. S druge strane, Mount je sezonu završio sa samo tri gola i dvije asistencije u 24 nastupa, što je jednostavno premalo za igrača njegove kvalitete.

Mount donosi novu dimenziju igre

Bez obzira na tako loš učinak, Manchester United sada je poslao i svoju posljednju ponudu za engleskog veznjaka u iznosu od 64 milijuna eura. Prema posljednjim navodima engleskih medija, Chelsea je u prijašnjim razgovorima tražio 70 milijuna eura, ali šansa da će dobiti traženi iznos vrlo je mala.

Kylian Mbappe Mbappe odbio produžiti ugovor: PSG ga želi odmah prodati divider

Ako ne prihvati posljednju Unitedovu ponudu, Chelsea riskira da Mounta iduće sezone izgubi potpuno besplatno, što klubu sigurno nije u interesu s obzirom na to da na sve načine želi vratiti barem dio novca koji je platio za igrače u siječanjskom prijelaznom roku.

Dovođenje Mounta u United njihov vezni red podiglo bi na novu razinu. Bez obzira na njegovu posljednju lošu sezonu, Mount u sebi nosi karakteristike koje se ne mogu izgubiti tako lako. Presing na izgubljenu loptu, proigravanja u posljednjoj trećini i udarac izvana nešto su što Ten Hag definitivno cijeni kod Engleza. Uparivanje s Casemirom i Eriksenom donijelo bi Unitedu novu dimenziju u igri prema naprijed.

Chelsea neshvatljivo pojačava svoje konkurente

Što se tiče Chelseaja, odlazak Mounta bio bi udarac na imidž kluba, ali i kvalitetu. Kovačić je prodan u City, Kante se oprostio od europskog nogometa odlaskom u Arabiju, Havertz je pred potpisom za Arsenal. I dok je dugo politika svih najvećih klubova u Premier ligi bila ta da ni pod koju cijenu ne prodaju igrače svojim konkurentima, Chelsea je samo u ovom prijelaznom roku već pojačao City i Arsenal, a čini se da će sada i United.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider