Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utakmica sezone

Jakirović: ''Želja moje majke je bila da budem na klupi. Rijeka je goropadna na Rujevici, ali mi imamo plan''

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je utakmicu protiv Rijeke.

Sergej Jakirović (Foto: Lucija Ocko/Cropix)

Nogometaši Dinama idu na noge Rijeci u najvećoj utakmici možda i posljednjih 10-ak godina HNL-a. Ulog je velik, prvo mjesto i ogroman korak prema naslovu.

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je nadolazeću utakmicu.

"Ne treba puno naglašavati, sastaju se dvije najbolje momčadi. Preskočili smo Rijeku, želimo odigrati hrabru, dobru utakmicu i uzeti tri boda'', rekao je i osvrnuo se na natpise paše li Dinamu i bod:

"Hipotetsko pitanje. Želimo pobijediti, nismo to napravili na Rujevici ove sezone. Svjesni smo da je Rijeka goropadna na Rujevici. Ali, ako bude i bod, vidjet ćemo..."

Filip Hrgović i Wembley VIDEO Hrgović povukao paralelu s velikom pobjedom Vatrenih: "Doći ću na Wembley i nokautirati Joshuu pred 80 tisuća ljudi!" divider

Je li ga iznenadio poraz Riječana od Lokomotive?

"Nije me iznenadilo, Lokomotiva igra dobro čitavu sezonu i pokazala je da mogu svima napraviti probleme. Iskoristila je loš dan Rijeke i prekinuli taj fenomenalan niz. Kako će to utjecati na Rijeku? To je dvosjekli mač, može ih poraz podići, može loše utjecati. Naša priprema je bila ista, puno smo pričali, znamo kakva je atmosfera, spremni smo na sve."

Ostaje pri istom sustavu igre s dva napadača koji se pokazao uspješnim proteklih mjeseci?

"Imamo još jedan plan, odlučit ćemo se sutra."

Dinamo stvara puno prilika, ali kao da realizacija nije na nivou.

"Radi se realizacija, situacije, na treninzima dosta zabijamo. Na utakmici moraš imati i sreće, ne možete utjecati na odluke igrača, nemam joystick da ih s klupe kontroliram. Ali, drago mi je da stvaramo prilike, da igramo dobro, a svi bi htjeli zabiti gol. Nadam se da ćemo stvoriti šanse i zabiti."

Koliko je Željku Sopiću pritisak što Rijeka dugo nije pobijedila Dinamo, kako se on osjeća?

''Želja moje majke je bila da idem u Rijeku''

"Nisam u njegovoj koži i volim da sam u ovoj koži. Što god da odgovorim... Kad sam igrao protiv Dinama bio sam 007, sad sam 008, nisam nikad pobijedio. Dinamo gdje god igra postavlja se pobjednički. Može to utjecati na samopouzdanje, znaš da moraš dati preko maksimuma da bi pobijedio Dinamo. Kad smo na visokoj razini teško je igrati protiv Dinama."

Modrić i Bellingham Ovosezonski Real nije atraktivan kao neki, ali mogao bi postati statistički najbolja momčad u povijesti divider

Koliko će ovo biti za njega emotivna utakmica, s obzirom na majčinu smrt?

"Zahvaljujem svima koji su izrazili sućut, bolnici Merkur, doktorima i osoblju, ali bolest je bila preteška. Odluka obitelji je bila da nastavim posao, želja moje mame je isto bila takva. Nema druge nego nastaviti dalje, a mi ćemo sačuvati uspomenu na nju."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider