Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEPOBJEDIVI

Ovosezonski Real nije atraktivan kao neki, ali mogao bi postati statistički najbolja momčad u povijesti

Ovosezonski Real Madrid mogao bi ući u povijest kao momčad s najmanje poraza u jednoj sezoni, uz uvjet da igraju sva najjača natjecanja.

Modrić i Bellingham (Foto: Afp)

Real Madrid oduvijek je predstavljao momčad u kojoj mjesta imaju samo najbolji nogometaši svijeta te momčad koja je uglavnom predstavljala atraktivnu i efikasnu igru.

To je nešto što jednostavno ide uz epitet kraljevskog kluba, no ove sezone situacija je nešto drugačija.

Ova Real utakmice jednostavno ne gubi

Ne po pitanju rezultata, budući da je Real vrlo blizu potvrde titule prvaka, dok pred uzvratni susret polufinala Lige prvaka protiv Bayerna imaju sjajan rezultat.

Ovo je Real koji više nema ne samo najbolje nego i najatraktivnije igrače svijeta. Carlo Ancelotti stvorio je stroj fizički moćnih igrača koji se jako dobro prilagođavaju svim taktičkim zamislima talijanskog trenerskog genijalca.

Upravo zbog toga Real ima priliku ući u povijest kao momčad s najmanje poraza u jednoj sezoni, uz uvjet da osim prvenstva i nacionalnog Kupa igraju i Ligu prvaka ili Kup prvaka. 

Nadmašili bi legendarnu generaciju istog kluba

Time bi nadmašili svju vlastitu generaciju iz sezone 1968./69., koja je doživjela tri poraza. Za usporedbu, Arsenalovi "Invinciblesi" iz sezone 2003./04. poraženi su četiri puta. Niti jednom u ligi, no jednom u Kupu te tri puta u Ligi prvaka.

Ovosezonski Real oba poraza je doživio na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu i to jednom u ligi te jednom u Kupu, nakon produžetaka. Da, Simeoneov Atletico crna je mačka za njih, no protiv njih ove sezone više ne igraju.

Osim uzvrata protiv Bayerna i eventualnog finala na Wembleyu, Real još čeka pet utakmica u ligi. Domaće protiv Cadiza, Alavesa i Betisa te gostovanja kod Granade i Villarreala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider