Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjena na vrhu

Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na odlučujuću utakmicu na Rujevicu stiže kao lider!

Lokomotiva i Rijeka odigrale su posljednju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a.

Galerija Marin Šotiček Bartolec i Hodža Patrik Kolarić +1 Stjepan Radeljić

U posljednjoj utakmici 32. kola SuperSport HNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu od 19:30 igraju Lokomotiva je pobijedila Rijeku s 3:1.

To znači da nakon ovog kola imamo promjenu na vrhu ljestvice, Dinamo je sada prvi s bodom više u odnosu na drugoplasirane Riječane kod kojih će gostovati u nedjelju 5. svibnja u utakmici koja bi mogla odlučiti novog prvaka

Lokomotiva je dva pogotka postigla krajem prvog dijela, strijelci su bili Robert Mudražija u 37. i Marin Šotiček u 43. minuti. Na samom kraju, u 96. minuti, Šotiček se drugi put na ogledu upisao u strijelce. Jedini gol za Rijeku je dao Jorge Obregon u 67. minuti.

Rijeka je posljednji put u prvenstvu izgubila krajem veljače, od Dinama, a između toga je imala sedam prvenstvenih pobjeda u nizu.

Lokomotiva je nastavila borbu s Osijekom za četvrto mjesto, ima opet samo bod manje u odnosu na Osječane.

Izjednačena se borba vodila u uvodu susreta, s tim da su gosti prvi zaprijetili. U šestoj minuti za Rijeku je pokušao Ivanović, ali je domaća obrana blokirala taj pokušaj. Pogodak je postignut već u 15. minuti. Strijelac je za Lokomotivu bio Mudražija, ali je nakon provjere VAR tehnologije gol poništen zbog zaleđa.

Premda je Rijeka dominirala posjedom vrlo teško je stvarala izgledne prilike, a pravi se raspad u igri gostujućeg sastava dogodio u završnici prvog dijela kada je Lokomotiva postigla dva pogotka.

U 37. minuti opet je Mudražija bio strijelac, ali ovaj put je sve bilo regularno. Prilikom tog pogotka slabo je reagirala obrana Rijeke koja je sve te minute do odmora odigrala iznimno slabo. U 43. minuti domaćin je povećao vodstvo. Nakon kornera se stvorila gužva u gostujućem šesnaestercu, a najbolje je reagirao Šotiček koji je zabio za 2:0.

U uvodnih deset minuta drugog poluvremena opet je napadala i prijetila Lokomotiva koja je u tim trenucima potpuno dominirala. Šanse su za domaćina propuštali Šotiček i Goričan.

Prvu šansu u nastavku Rijeka je imala u 55. minuti, ali bio je to slab udarac Ivanovića i prava slika ove nedjelje neprepoznatljivog sastava s Rujevice. Ipak, nakon toga se Rijeka napokon probudila i u 58. minuti je Pjaca pucao tik pored vratnice. Devet minuta kasnije gosti su ipak zabili i smanjili na 1:2. Obregon se lijepo zagradio, primio loptu i iz okreta zatresao domaću mrežu.

Do kraja je Rijeka pokušavala doći barem do izjednačenja, ali je bliže pogotku bila Lokomotiva kroz opasne kontranapade. Tako je i završilo, u 96. je Šotiček postavio konačnih 3:1.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider