Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gužva na Camp Nouu

Veliki hrvatski talent na meti Barce: Spektakularan popis pojačanja, Rakitić i još tri zvijezde na listi za odstrel

Barcelona je sastavila listu pojačanja za iduću sezonu, ali i listu za odstrel…

Galerija Momčad Barcelone (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Rakitić i Suarez slave pogodak (Foto: AFP) +3 Matthijs de Ligt (Foto: AFP)

Pred Barcelonom su tri važne utakmice koje iziskuju maksimalnu pažnju Katalonaca; večeras Villarreal na El Madrigalu, za vikend Atletico na Camp Nouu, a potom u srijedu Manchester United na Old Traffordu.

S prve dvije utakmice Barca može zaključiti prvenstvo, a u trećoj napraviti odlučujući korak prema polufinalu Lige prvaka.

Na Camp Nouu sve je podređeno trima derbijima i stoga je logično da je odgođen sastanak menadžmenta kluba po pitanju ljetnog prijelaznog roka do povratka iz Manchestera.

Matthijs de Ligt želi na Camp Nou

El Mundo Deportivo piše da će na meniju biti nekoliko igrača za koje u Barceloni misle da bi mogli biti pojačanja ili potencijalna pojačanja u bliskoj budućnosti.

Barcelona riješila ključno pitanje i okreće se novoj skupocjenoj meti Ernesto Valverde i igrači Barcelone (Foto: AFP) Ernesto Valverde i Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi u akciji na utakmici Barcelone i Real Madrida (Foto: AFP) +5 Malcom slavi pogodak protiv Reala s igračima Barcelone (Foto: AFP)

Prvi je na listi mogućih obrambenih pojačanja Ajaxov talent Matthijs de Ligt. Barcelona ga prati već duže vrijeme, a i mladi nizozemski stoper navodno želi prijeći na Camp Nouu te se tako pridružiti kolegi iz Ajaxa Frankieju de Jongu, koji je još zimus dogovorio transfer u Barcelonu. U tijeku su pregovori s Ajaxom i igračem.

Domagoj Bradarić na meti Barcelone

Barcelona traži pojačanje i na lijevoj bočnoj strani. Nekoliko je imena u fokusu katalonskih skauta, a Mundo piše da je među njima i jedan hrvatski nogometaš: Filipe Luis (Atletico), Alex Moreno (Rayo Vallecano), Alberto Moreno (Liverpool), Nacho Monreal (Arsenal) i Domagoj Bradarić (Hajduk). Nedavno se spekuliralo da je mladi hrvatski reprezentativac na meti Atletica. Madriđani su demantirali te napise.

Barcelona u ovom trenutku najviše pažnje posvećuje pronalasku napadača koji bi mogao adekvatno zamijeniti Luisa Suareza. Već duže vrijeme se spekulira da je na meti Katalonaca napadač Eintrachta Luka Jović.

Barca se opet okreće Griezmannu

Međutim, kako srpskom napadaču cijena konstantno skače, Katalonci se polako hlade. Navodno se ponovno okreću napadaču Atletica i francuske reprezentacije Antoineu Griezmannu. Katalonski mediji već su pisali da se Francuz navodno ponudio Barceloni ako ostaje pri ponudi od prošlog ljeta. Pisalo se da ga je Barca odbila, no čini se da su ponovno uspostavljeni kontakti.

L'Equipe otkrio: Real spremio bogatstvo za udar na konkurenciju, ali klubovi imaju čime uzvratiti \'\'Casino Royal\'\' u Madridu (L\'Equipe) Kylian Mbappe (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić i Paul Pogba (Foto: AFP)

Spomenuta pojačanja skupo će stajati Barcelonu. Kako bi zatvorila financijsku konstrukciju, Barca će naljeto morati i prodavati, no pitanje je koga?

Rakitić na listi za odstrel

Mundo piše da su na listi za prodaju, i to ovim redom: Ivan Rakitić, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho i Malcom. Radi se o nogometašima koji bi iz različitih razloga mogli napustiti Camp Nou.

Ne znači da će se sva četvorica otići, ali oni su najizgledniji kandidati u ovom trenutku. Hrvatski veznjak nedavno je izjavio kako bi želio ostati u Barceloni, ali je isto tako znakovito istakao da mora postići dogovor s klubom. Talijanski mediji objavili su informaciju da je Inter jako zainteresiran i da je stvar ozbiljna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider