Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skoro svi su za njega

Pogledajte zašto navijači Barcelone žele upravo njega za nasljednika Suareza

Luka Jović veliki je favorit u Barceloninoj potrazi za napadačem.

Luka Jović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da je Barcelona zainteresirana za srpskog nogometaša Luku Jovića, mediji pišu već mjesecima. No kod mnogih se kad bi pročitali tu vijest razvlačio cinični smiješak od uha do uha. Ali stvar je uistinu ozbiljna i napadač Eintrachta apsolutni je favorit u Barcinoj potrazi za nasljednikom Luisa Surazea.

Podsjetimo, Jović je 21-godišnji napadač koji je prošle sezone oduševio pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača, baš kao i naš Ante Rebić. Ove sezone Jović je eksplodirao s 22 pogotka u dosadašnjem dijelu sezone.

Bayern i Barcelona glavni su favoriti za njegovo dovođenje, a katalonski mediji pišu kako je ovih dana održan i sastanak u Milanu između igrača i predstavnika Barce. Katalonski div želi dovesti mladog napadača koji bi sljedeće sezone dijelio minutažu s Luisom Suarezom i onda ga zamijenio na mjestu prvog napadača.

Barcelona sprema dva nova velika transfera kojima bi osigurala svijetlu budućnost Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +1 Matthijs de Ligt (Foto: AFP)

Klub je odustao od dovođenja Griezmanna, koji se navodno ovaj put sam nudio Barceloni. Još jedna ''jeftinija'' opcija je Andre Silva, ali čini se da će Barca sve napraviti da dovede upravo Jovića.

Za razliku od Griezmanna, čija je odštetna klauzula 120 milijuna eura, Jović bi ih mogao koštati upola manje, 60 milijuna. On je, podsjetimo još uvijek igrač Benfice koja ga nije prepoznala te ga je dala u Frankfurt na posudbu. No Eintracht ima opciju otkupa koja bi ga mogla koštati tek oko 10 milijuna eura, pa bi na Joviću mogao zaraditi čistih 50 milijuna, na užas portugalskog kluba.

Jasna poruka navijača

Sportski list iz Barcelone Mundo Deportivo pitao je svoje čitatelje u anketi koga bi Barca trebala dovesti. Luka Jović dobio je čak 90 % glasova, Griezmann tek oko 7 %, dok je spomenuti Andre Silva dobio oko 2 %.

Jović je još uvijek mlad, ali njegove su kvalitete očigledne. Krasi ga snažan udarac i velika nogometna inteligencija. Često je asistent i mnogi su mišljenja kako bi jako dobro uklopio u igru Barcelone. Provjerite zašto…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider