Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
imaju asa u rukavu

Barcelona sprema dva nova velika transfera kojima bi osigurala svijetlu budućnost

Katalonski mediji špekuliraju kako su dvije mlade zvijezde sve bliže Barceloni.

Galerija Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +1 Matthijs de Ligt (Foto: AFP)

U tjednima u kojima prvenstva miruju zbog reprezentativnih stanki mediji diljem Europe okreću se uvijek zanimljivim temama za svoje čitatelje – transferima. Katalonski sportski mediji pišu kako je Barca kao dvije glavne mete odabrala dvojicu mladih nogometaša.

Ovih je dana izišla vijest kako se Antoine Griezmann navodno nudi najvećim klubovima te da je preko svojih kanala pustio glas da je voljan napustiti Atletico. Otkupna mu je klauzula 120 milijuna eura, što za mnoge danas nije novac koji je nemoguće izdvojiti.

Odmah se pojavila priča i o mogućem dolasku u Barcelonu, koju je prije godinu dana odbio, no čini se kako ovaj put Katalonci imaju druge planove. Za tu cifru koju bi morali dati za Francuza imaju plan dovesti dvije mlade zvijezde.

Poznato je da traže napadača, devetku koja će uskoro zamijeniti Luisa Suareza. Žele mlađeg igrača (Griezmann ima već 28) koji će pristati dijeliti minutažu sljedeće sezone, ali na kojeg mogu računati u godinama koje slijede.

Sastanak u Milanu

Kao prvi favorit iskristalizirao se srpski napadač Luka Jović, 21-godišnji nogometaš Eintrachta iz Frankfurta. U Barci vjeruju kako će 60 milijuna eura biti dovoljno za kupnju nogometaša rođenog u Bijeljini u BiH, a navodno je ovih dana održan sastanak u Milanu.

Oko toga da je glavna napadačka meta Barce slažu se vodeći katalonski mediji, baš kao i oko druge glavne mete. Njezino je ime Matthijs de Ligt, 19-godišnjak kojeg želi pola Europe, a osim Barce najviše Juventus. Kod ovog, još uvijek, tinejdžera nema previše rasprave, radi se o jednom od najboljih braniča budućnosti koji će biti nositelj kojeg god kluba.

Luka Jović (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Uskoro pada dogovor oko transfera

Pregovori s mladim kapetanom Ajaxa, koji je onako impresivno skinuo s trona Real, opet su aktualni nakon što su prekinuti u studenom. Barci on ne treba sutra, ali poznato je da Samuel Umtiti ima kroničnih problema s koljenom, a Gerard Pique je u godinama. Zato ne žele ništa prepustiti slučaju i navodno su već ponudili čak 60 milijuna eura za 19-godišnjeg stopera te mu obećali sigurno mjesto u prvih 11 sljedeće sezone.

Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo, no imaju već asa u rukavu. De Ligt navodno jako želi u Barcu nakon što je postalo jasno kako će tamo sljedeće sezone igrati njegov dobar prijatelj s kojim želi ostati suigrač. Frenkie De Jong i Matthijs de Ligt nova su udarna snaga nizozemskog nogometa, tradicionalno naslonjenog na Barcelonu, a vrlo je moguće da će biti i nosioci Blaugrane u sljedećem desetljeću.

Barca ima očitu prednost u odnosu na konkurente i nadaju se kako će dogovor pasti u sljedećih mjesec dana, pišu mediji u Barceloni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider