Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uspon i pad griezmanna

Odbio Barcu, ''plakao'' zbog Modrićevih nagrada, a sad hoće pobjeći iz Atletica

Antoine Griezmann doživljava sezonu iz noćne more, a donedavno je mislio da je najbolji na svijetu.

Antoine Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prije nekoliko se dana pojavila vijest o tome da Barcelona opet pokreće akciju Griezmann. Podsjetimo, htjela ga je dovesti prošle godine kada je u otprilike ovo vrijeme trajala prava mala sapunica, da bi ih francuski nogometaš ''otkantao'' putem TV ekrana organiziravši si, poput nekoć LeBrona Jamesa, emisiju u kojoj je svijetu priopćio odluku.

Međutim, iz Barcelone su demantirali da žele Antoinea Griezmanna, a američki ESPN donosi sasvim drukčiju priču po kojoj se sam Francuz nudi europskim velikanima, među ostalim i Barci. Navodno je toliko frustriran i željan za odlaskom iz Atletica da bi pristao i na smanjenje svoje bogate plaće koja iznosi više od 20 milijuna eura godišnje.

Novi debakl Atletica u Ligi prvaka

Atletico je i drugu godinu zaredom jako brzo ispao iz Lige prvaka. Prošle sezone nije uspio ući u nokaut-fazu, a ove ih je godine Juventus izbacio u osmini finala nakon epskog preokreta i pobjede od 3:0 u uzvratu.

U Torinu se Griezmanna baš i nije moglo vidjeti, a ništa drukčije nije ni u španjolskom prvenstvu, gdje Atletiju Barca bježi čak deset bodova. U La Ligi je Francuz tek osmi na ljestvici strijelaca sa svega 12 golova. Za usporedbu, vodeći Lionel Messi postigao je čak 29 pogodaka, a drugoplasirani Luis Suarez 18.

I francuski L’Equipe piše kako Griezmann traži izlaznu strategiju uz Madrida ni godinu dana nakon što je odbio Barcu i odlučio ostati u Atleticu. U međuvremenu se s Francuskom popeo na krov svijeta, no onda je doživio neugodno iznenađenje, barem za njega.

Naime, nakon što je Luka Modrić uzimao nagradu za nagradom, osim nezadovoljnog Ronalda javljao se i razočarani Griezmann. Iako je na SP-u postigao četiri pogotka, baš kao i njegov suigrač Kylian Mbappe, koji je ostavio bolji dojam, napadač Atletica tvrdio je da bi baš on trebao dobiti Zlatnu loptu.

No nije baš posve jasno koja mu je bila računica. Nakon ispadanja iz Lige prvaka već poslije odigranih skupina, Atletico je osvojio Europsku ligu, što je ipak drugorazredno natjecanje za europsku elitu. U Španjolskoj nije osvojio apsolutno ništa, a na Svjetskom prvenstvu nije bio bolji od suigrača Mbappea.

Sada pred 28. rođendan traži novu eru u svojoj karijeri. Ako je uistinu gotovo s Atleticom, sigurni smo kako će se mnogi potući za njegov dres.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider