Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
torinska večer za pamćenje

Novi ludi preokret u Ligi prvaka: Juve na krilima nestvarnog Ronalda razbio i izbacio Atletico!

Juventus je nadoknadio 2:0 iz prve utakmice i prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Juventus je na krilima Cristiana Ronalda u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedio Atletico 3:0 i tako nadoknadio 2:0 iz prve utakmice. Portugalac je zabio sva tri gola za Staru damu.

Ronaldo je apsolutni rekoder Lige prvaka po postignutim golovima, a tradicionalno je dobro raspoložen upravo protiv Atletica.

Atletico, koji je na uzvrat donio komotnu prednost od 2:0, prepustio je inicijativu domaćinu i nije pokazao napadačke ambicije gotovo cijelu utakmicu.

Juve je poveo u 27. minuti. Bernardeschi je ubacio na drugu stativu, a Cristiano Ronaldo nadskočio svog čuvara i glavom zabio za 1:0. U 45. minuti Giorgio Chiellini je nakon kornera pucao glavom, ali Oblak je bio na mjestu.

Brojke Cristiana Ronalda u Ligi prvaka koje oduzimaju dah: Atletico mu je mušterija Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo - osveta (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP)  

Domaćin je dobro ušao u nastavak. U 48. minuti ubacio je Joao Cancelo, a Ronaldo opet nadvisio obranu gostiju i zabio za 2:0.

U 82. minuti, dvije minute nakon što je ušao u igru umjesto Mandžukića, Moise Kean promašio je stopostotnu priliku. No, nije postao tragičar, jer je konačni udarac nadama Atletica opet zadao Ronaldo u 86. minuti iz penala, i to nakon što je Correa oborio Bernardeschija u kaznenom prostoru.

Jedinu prigodu Atletico je imao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena (45+2). Koke je dobro ubacio, a Morata glavom prebacio prečku.

Mario Mandžukić je za Juve igrao do 80. minute pruživši solidnu partiju, dok je Nikola Kalinić ostao na Atleticovoj klupi. Juventus se je u četvrtfinalu Lige prvaka pridružio Manchester Unitedu, Tottenhamu, Ajaxu, Portu i Manchester Cityju.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider