Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
124 gola i ne staje...

Brojke Cristiana Ronalda u Ligi prvaka koje oduzimaju dah: Atletico mu je mušterija

Cristiano Ronaldo zabio je nova dva gola u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Galerija Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo - osveta (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP)

Cristiano Ronaldo ponovno je prepravio djelić nogometne povijesti u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj je Juventus nadoknadio prednost Atletico Madrida 2:0 iz prve utakmice. Sva tri pogotka postigao je Cristiano Ronaldo i ponovno oduševio nogometni svijet.

Bio mu je to nestvarni 124. pogodak u Ligi prvaka. Lionel Messi, s kojim ga se uvijek uspoređuje, ih ima 17 manje. Samostalno je zabio više pogodaka od momčadi Atletica, koja je u svojoj povijesti postigla 118. golova u najelitnije klupskom natjecanju.

Kada govorimo samo o Atletico Madridu, bio mu je to 33 nastup protiv Rojoblancosa, te čak 25. pogodak! Postigao je čak 4 hat-tricka u utakmicama protiv Atletica, te upisao 8 asistencija.

Portugalac je u nokaut fazi Lige prvaka zabio nestvarna 63 pogotka, dok je u grupnoj postigao jedan manje (61).

Cristiano Ronaldo je već sada apsolutna legenda Lige prvaka. Kada gledamo samo statistiku Portugalac je vodeći u sljedećim kategorijama: golovi, golovi na domaćem travnjaku, golovi na gostujućem travnjaku, golovi u grupnoj i nokaut fazi natjecanja, golovi u finalima, golovi iz slobodnih udaraca i jedanaesteraca, golovi glavom.

Vodeći je i po broju asistencija, te po količini postignutih hat-trickova, kao i situacija kada je bio dvostruki strijelac.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider