Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potvrda stabilnosti

Barcelona riješila ključno pitanje i okreće se novoj skupocjenoj meti

Barcelona je produljila ugovor s trenerom Ernesteom Valverdeom, a razmatra i mogućnost kupovine Matthijsa de Ligta.

Galerija Ernesto Valverde i igrači Barcelone (Foto: AFP) Ernesto Valverde i Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi u akciji na utakmici Barcelone i Real Madrida (Foto: AFP) +5 Malcom slavi pogodak protiv Reala s igračima Barcelone (Foto: AFP)

Barcelona je jutros slavodobitno objavila da je dogovorila produljenje ugovora s trenerom Ernestom Valverdeom.

Nakon višemjesečnih spekulacija, posebice madridskih medija, da Valverde neće produljiti ugovor, katalonski klub ipak je postigao dogovor s baskijskim trenerom i kako u katalonskim medijma tvrde, riješila ključno pitanje. To se tumači kao potvrda stabilnosti i ozbiljnosti kluba.

Ter Stegen radi čuda, ali Barca posrće i ima pakleni raspored: Real ima šansu okrenuti prvenstvo! Lionel Messi u akciji na utakmici Barcelone i Real Madrida (Foto: AFP) Real slavi (Foto: AFP) Santiago Solari (Foto: AFP) +4 Slavlje Reala (Foto: AFP)

Valverde je produljio ugovor za jednu godinu, do 2020., s opcijom za još jednu godinu. Nije slučajnost da se istek Valverdeova ugovora poklapa s krajem mandata predsjednika Barcelone Josepa Marije Bartomeua i njegove administracije.

Barcelona produljila ugovor s trenerom

Svečano potpisivanje ugovora obavljeno je danas u predsjedničkoj loži stadiona Camp Nou. Bartomeu je u izjavi za katalonski radio izjavio da želi da Valverde ostane na klupi Barcelone bez obzira na rezultat koji će ostvariti ove sezone.

U isto vrijeme Barcelona ozbiljno razmatra kupovinu još jednog Ajaxovog bisera, mlađahnog stopera Matthijsa de Ligta, pišu katalonski mediji.

Barca našla zamjenu za Suareza: "Srpski Radamel Falcao" uskrsnuo pod vodstvom Hrvata Luka Jović (Foto: AFP) Luka Jović slavi gol s igračima Eintrachta (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) +3 Danny da Costa i Luka Jović (Foto: AFP)

Samuel Umtiti je ozlijeđen i kako stvari stoje mogao bi na operaciju koja bi ga odvojila od travnjaka četiri ili pet mjeseci. Barcelona trenutačno ima šest stopera, ali dvojica će naljeto napustiti klub, Thomas Vermaelen i Jeison Murillo, a Umtiti ima težih problema s koljenom.

Dakle, Katalonci bi na početku iduće sezone mogli ostati na samo tri središnja braniča - Gerardu Piqueu, Clementu Lengletu i Jean-Clair Todibo.

De Ligt nova skupocjena meta

Bartomeu je u srijedu u intervju za Radio Kanal Barcelona obznanio da je Barcelona zainteresirana za De Ligta i da se razmatra mogućnost kupovine 19-godišnjeg Nizozemca.

Najveća zapreka transferu je De Ligtov menadžer Mino Raiola, koji je nepopustljiv u financijskim zahtjevima. Barcelona zasad bezuspješno pokušava smanjiti njegove prohtjeve i uklopiti De Ligta u prihvatljive financijske parametre, i što se tiče plaće i što se tiče odštete.

Talijani tvrde: Rakitić želi napustiti Barcu i već je pronašao kupca, sprema se veliki transfer? Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Vinicius Junior (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +3 Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Ajax traži za De Ligta otprilike podjednako kao i za Frenkieja de Jonga, mladog veznjaka koji naljeto stiže u Barcelonu za fiksnih 75 milijuna eura plus 11 varijabilnih.

Katalonci igraju na kartu De Ligtove želje da zajedno s prijateljem De Jongom nastavi karijeru u Barceloni. Partija koju je pružio protiv Reala u Ligi prvaka dodatno je pojačala želju Katalonaca da ga dovedu u svoje redove, ali ni konkurenti neće sjediti skrštenih ruku. Kao i u slučaju De Jonga, čini se da će Barci najveći konkurent biti PSG.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider