Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Schalke uvjerljivo posljednji

Bayern pred pauzu rutinski slavio u Gelsenkirchenu, Schalke upisao deseti poraz

Bayern je slavio na gostovanju u Gelsenkirchenu 0:2 u 15. kolu Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Bayerna osigurali su najmanje četiri boda prednosti pred najbližim konkurentima za drugi dio njemačkog prvenstva, nakon što su u Gelsenkirchenu svladali domaći Schalke sa 2:0.

Ivan Perišić Kovačićev Chelsea poražen kod Newcastlea, Perišić igrao u čudesnom preokretu Tottenhama divider


Za desetu pobjedu Bayerna strijelci su bili Serge Gnabry (38) i Maxim Choupo-Moting (52), a kod oba pogotka asistent je bio Jamal Musiala.


Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ušao je u igru u 72. minuti zamijenivši na lijevom boku Lucasa Hernandeza.
Schalke je doživio i deseti poraz u ovoj sezoni te je sa devet bodova uvjerljivo zadnji.

gol expired Hrvatske tenisačice nisu uspjele: Njemačka je ponovno bila jača divider

Gvardiol igrao s maskom


Nogometaši RB Leipziga prvi su dio njemačkog prvenstva završili pobjedom 2:1 na gostovanju u Bremenu kod Werdera, a hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu, iako mu je prije samo tri dana slomljena nosna kost.


Gvardiol je zaigrao sa zaštitnom maskom koja mu je prekrivala gornji dio lica.

gol expired Zekić nakon utakmice: ''Ovo smo izvukli na karakter, bilo je nezgodnih tonova u svlačionici'' divider


RB Leipzig je poveo u 13. minuti pogotkom Andrea Silve. Na 1:1 je izjednačio Gross u 57. minuti, a konačnih 2:1 za goste postavio je Xaver Schlager u 71. minuti.


Četvrtom uzastopnom pobjedom RB Leipzig je sa 28 bodova došao privremeno do druge pozicije na ljestvici, a za vodećim Bayernom zaostaje za šest bodova. Po 27 bodova imaju Union Berlin i Freiburg koji ćeu nedjelju zaključiti 15. kolo.

Kovačev Wolfsburg proigrao


Wolfsburg je također slavio sa 2:1 gostujući kod Hoffenheima. Momčadi pod vodstvom Nike Kovača to je također četvrta uzastopna pobjeda, a Hoffenheim je izgubio treću utakmicu u nizu.

gol expired VIDEO Pogledajte penal za Slaven koji je podigao dosta prašine: Trebao je biti ponovljen? divider


Kramarić je igrao za domaće do 74. minute, a kod gostiju za ovu utakmicu nisu konkurirali ni Bartol Franjić ni Josip Brekalo.


Hoffenheim je poveo u 42. minuti pogotkom Baumgartnera. I drugi pogodak na utakmici je bio djelo domaćina, ali je Ozan Kabak u četvrtoj minuti dodatka u prvom dijelu poslao loptu u svoju mrežu za 1:1. Za konačnih 2:1 pogodio je Baku u 56. minuti.


Wolfsburg je sa 23 boda došao privremeno do sedme pozicije, a Hoffenheim je sa 18 bodova na desetom mjestu.


Bayer je u Leverkusenu svladao Stuttgart sa 2:0 golovima Diabyja (30) i Taha (82). Kod gostiju Borna Sosa nije bio u konkurenciji za utakmicu.


Hertha je u Berlinu svladala Koeln sa 2:0, a Ivan Šunjić je odigrao cijelu utakmicu za pobjednike, dok je Filip Uremović ostao na klupi za pričuve. Golove za Herthu postigli su Kanga (9) i Richter (54).
Drugu pobjedu zaredom ostvarili su nogometaši Bochuma koji su sa 1:0 slavili u Augsburgu zahvaljujući pogotku Antwi-Adjeija (59).

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider