Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City posrnuo

Kovačićev Chelsea poražen kod Newcastlea, Perišić igrao u čudesnom preokretu Tottenhama

Odigrani su prvi susreti 15. kola engleske Premier lige.

Ivan Perišić (Foto: Afp)

Nogometaši Newcastle Uniteda nastavili su s odličnim rezultatima ove sezone. U susretu 15. kola engleske Premier lige svladali su Chelsea na svom terenu s 1:0. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Willock (67) snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Ovom pobjedom Newcastle se vratio na treće mjesto sa 30 bodova, jednim više od četvrtog Tottenhama, a dva manje uz utakmicu više od drugog Manchester Cityja.

Chelsea, za kojega je Mateo Kovačić igrao čitavu utakmicu, ostao je osmi sa 21 bodom. Na vrhu je Arsenal, koji od 20.45 sati gostuje kod posljednjeg Wolverhamptona, sa 34 boda i dvije utakmice manje.

Perišić igrao u pobjedi Tottenhama

Ivan Perišić odigrao je čitav susret za Tottenham Hotspur koji je na svom stadionu svladao Leeds Unired sa 4:2, iako su gosti tri puta vodili.

Prvi gol na utakmici postigao je Summerville (9) nakon loše reakcije domaće obrane, na 1:1 poravnao je Kane (25) iz gužve nakon kornera, da bi Leeds na odmor otišao s prednosti zahvaljujući Rodrigu (43).

gol expired VIDEO Pogledajte penal za Slaven koji je podigao dosta prašine: Trebao je biti ponovljen? divider

Početkom nastavka Davies (51) je izjednačio udarcem s distance nakon odbijene lopte, Rodrigo (76) je svojim drugim golom iz protunapada po treći put doveo Leeds u vodstvo, ali Urugvajac Bentancur (81, 83) je s dva gola u dvije minute, prvo šutom s ruba kaznenog prostora, a onda i iz blizine nakon sjajnog prodora Kukuševskog kreirao preokret.

Ćaleta-Car igrao za Southampton

Duje Ćaleta-Car igrao je do 59. minute u 1:3 porazu Southamptona kod Liverpoola. Firmino (6) je doveo domaće u vodstvo, Adams (9) je ekspresno izjednačio, da bi Nunez (22, 42) s dva gola osigurao pobjedu Liverpoolu. Liverpool je šesti sa 22 boda, dok je Southampton 19. sa 12.

gol expired Zekić nakon utakmice: ''Ovo smo izvukli na karakter, bilo je nezgodnih tonova u svlačionici'' divider

U prvoj utakmici 15. kola Brentford je senzacionalno kao gost svladao prvaka Manchester City sa 2-1 (1-1). Junak pobjede Brentforda bio je kapetan Toney (16, 90+8) koji je postigao oba gola svoje momčadi, dok je strijelac za City bio Foden (45+1).

Tablica Premier liga

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider