Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Realu ide dobro

Benzema trpa, bahati Ronaldo "šteka": Zapanjujući podatak koji pokazuje da je CR7 zahrđao!

Karim Benzema golgeterski je procvjetao nakon odlaska Cristiana Ronalda iz Real Madrida.

Galerija Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP)

Karim Benzema bio je najprisniji i najvjerniji prijatelj Cristianu Ronaldu u svlačionici Reala, a ovaj je bio njegov najveći zaštitnik, uz Florentina Pereza i Zinedinea Zidanea, dok je Portugalac stolovao u Madridu.

Real doveo posljednje pojačanje i kompletirao momčad: Ovo su "kraljevi" za napad na sve trofeje!

Benzema je nerijetko bio na udaru Realovih navijača, posebno posljednje dvije sezone, jer mu za pogodak često nije bilo dovoljno ni pet zicera, a Ronaldo je najčešće zasipao protivničke mreže.

Benzema je nosio devetku, a igrao je na mjestu desetke i najveći doprinos davao je kao „paker“, dok je Ronaldo nosio sedmicu, a zapravo je bio devetka, glavni golgeter.

Benzema zabija, Ronaldo promašuje

Sad kad su im se putove razdvojili, Benzema je golgeterski proradio, a Ronaldo je upao u krizu. Benzema je postigao pet golova u četiri utakmice, to mu je najbolji start u sezonu otkako je iz Lyona prešao u Madrid, a Ronaldo nijedan u tri utakmice na startu avanture u Juventusu.

U devet godina koliko je proveo na Santiago Bernabeuu, Ronaldo se nadavao golova, nemilosrdno je trpao protivničke mreže, materijalizirao je sve ono što mu je priredila fantastična momčad Kraljevskog kluba, a puno šansi namjestio mu je baš nesebični Benzema. Ronaldo je bio Realova točka na i.

Sada se situacija okrenula, Benzema trpa ono što mu namjeste suigrači, a Ronalda nikako neće gol u dresu Stare dame, iako se ne može reći da igra loše. Međutim, kada Ronaldo ne zabija, to ipak nije to, kako god okrenuli, ispod je svojeg uobičajenog standarda.

Ronaldo kočio Benzemu i Balea

Početak sezone naslućuje da je Ronaldovim odlaskom iz Reala francuskom napadaču ipak svanulo. Dok je Ronaldo bio u momčadi, Benzema je konstantno gledao gdje je Portugalac, prečesto mu je asistirao i kada nije trebao, kada je trebao sam završiti akcije. Može se reći da je Ronaldo zapravo kočio Benzemu, slično kao što je kočio i Garetha Balea, ali i ostale suigrače.

Jednostavno, skoro svaka lopta je išla na njega, a kada mu ne bi dodali, valjda jednom u deset puta, superegoistični Portugalac bi se nerijetko otvoreno ljutio, pravio grimase i gnjevno mlatarao rukama na otvorenoj sceni. Koliko je bahat i sebičan pokazao je i nedavno kada je Luka Modrić proglašen za UEFA-ina igrača godine. Ronaldovim suigračima teško je bilo igrati pod takvim pritiskom, ali rezultati su uglavnom govorili da je to igra koja se isplati Realu. Kraljevi su sve stavljali na jedan broj, sedmicu, i najčešće su dobivali.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real sada igra drugačije, kompaktnije, više momčadski, a Benzema u takvoj igri djeluje više kao golgeter nego kao paker. Već sada je na samo jedan gol udaljen od prošlosezonskog ligaškog učinka. Prošle sezone postigao je pet golova, a ove već četiri u prva tri kola Primere.
S druge strane, Ronalda nikako ne ide gol u Juventusu. Nije da nije imao šansi, u tri utakmice na vrata suparnika pucao je čak 23 puta, što je najviše u pet najjačih liga među igračima koji nisu postigli gol. Doista zapanjujući podatak za Ronaldove standarde i njegov uobičajeni prosjek realizacije.

Zapanjujući podatak

Podatak je to koji se može dvojako tretirati; pozitivno jer pokazuje da ulazi u šanse, ali i negativno jer mu je realizacija očajna. Nije li Benzema prethodnih sezona nerijetko imao sličnu statistiku pa su ga navijači uzeli na zub!? Uostalom, i Ronaldo je znao biti na meti navijača Reala kada bi imao duži golgeterski post. Sjetite se prošle sezone kada je postio možda i najduže u karijeri. Gol u prvenstvu bio mu je dugo enigma.

Ako Ronaldo nastavi promašivati, nije isključeno da mu se slično dogodi u Juventusu, iako se Juventus i Real teško mogu uspoređivati, jer koliko god da je torinski klub velik, ipak je prilično daleko od Reala i njegovih navijača, koji su poslovično najzahtjevniji i ne praštaju nikome „crne rupe“, pa nisu čak ni Ronaldu.

"Crne rupe" sve češće

Te „crne rupe“ koje su se Portugalcu događale u posljednje dvije sezone možda su i ključan razlog, uz starosnu dob, zašto ga je Florentino Perez odlučio prodati dok ga je još mogao dobro naplatiti. Iako se fizički vrlo dobro drži, ipak je vidljivo da je sporiji nego prije. Ronaldo će, jasno, prije ili kasnije proraditi, do tada ga pokrivaju suigrači, najviše hrvatski as Mario Mandžukić, ali pitanje je može li igrati na prijašnjoj razini?

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ipak, Serie A i nije previše bitna za Bianconere, Juve je bio prejak za konkurenciju i bez Ronalda. U sportskom smislu, pored marketinškog, Ronaldo je doveden u Torino u prvom redu da Staroj dami donese toliko željenu Ligu prvaka. Tek u tom natjecanju će se pokazati je li skupocjena operacija bila uspješna. Kako god, zasad se čini da manje nedostaje Realu nego što je pojačao Juventus. Ali, kažemo, sezona je mlada, ovo je tek početak, treba pričekati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider