Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njima je to smiješno:

Što stoji iza sramotnog napada Ronaldovih bližnjih na proglašenje Modrića najboljim

Jako su se ružno ponijeli najbliži ljudi Cristiana Ronalda nakon vijesti o proglašenju Luke Modrića najboljim u Europi.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska po prvi puta ima najboljeg nogometaša Europe. To je, naravno, najbolji hrvatski nogometaš u povijesti Luka Modrić koji je jučer u Monte Carlu primio nagradu UEFA Men's Player of the Year.

Modrić je potpuno zasluženo i očekivano trijumfirao ispred svog donedavnog suigrača Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha, a to je posebno teško palo portugalskoj zvijezdi koja se, za razliku od Egipćanina, nije pojavila na dodjeli nagrada.

Ronaldo se opet nije pojavio, krenula prljava kampanja

No to je čak i očekivao jer znamo kako se Portugalac rijetko pojavljivao na drugim dodjelama kada je znao da neće dobiti određenu nagradu. Ono što je pomalo sve iznenadilo su žestoke negativne reakcije Ronaldovih najbližih. U prvom redu poznatog portugalskog superagenta Jorgea Mendesa

''Zabio je 15 golova i nosio je Real do Lige prvaka. Ovo je smiješna i sramotna odluka! Pobjednik uopće nije bio upitan jer je Ronaldo najbolji'', ispalio je zloglasni Mendes, dok je Ronaldova sestra objavila statistiku učinka Modrića i Ronalda u Ligi prvaka uz komentar ''svatko donosi svoj zaključak.''

Luka Modrić najbolji igrač Europe u sezoni 2018./2019. (Foto: AFP) Luka Modrić najbolji igrač Europe u sezoni 2018./2019. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovo nije bila dodjela nagrade za Ligu prvaka

Možda Ronaldo i njegovi bližnji nisu baš najbolje shvatili pravila, jer ova se nagrada dodjeljivala igračima uzimajući u obzir sva natjecanja u kojima su igrali, a ne samo Ligu prvaka. A tu je Luka Modrić, koji je također osvajač Lige prvaka, ipak ispred svih jer je s Hrvatskom oduševio cijeli svijet igrajući finale Svjetskog prvenstva.

Direktor Juventusa Bepe Marotta pokušao je opravdati Ronaldov, pomalo sramotni nedolazak u Monte Carlo, gdje je imao priliku čestitati svom dojučerašnjem suigraču.

''To je bila njegova odluka. Poštujemo i izražavamo ogorčenje jer Ronaldo je bio najbolji u Ligi prvaka, a ovo se dodjeljuje za nastupe u tom natjecanju. Da sam ja novinar, glasao bih za Ronalda'', rekao je također poprilično neinformirani direktor Ronaldovog novog kluba.

Podsjetimo, žiri je bio sastavljen od 80 trenera klubova koji su sudjelovali u grupnoj fazi Lige prvaka i Europske lige, uz 55 izabranih novinara, po jednog iz svakog saveza člana UEFA-e.

Znamo svi da je ovo tek priprema za onaj ''važniji'' izbor

No cijeli ovaj napad nije slučajan. Za manje od mjesec dana na redu je dodjela jedne druge, puno važnije nagrade. U Londonu se bira najbolji igrač svijeta za 2018., a nagradama opsjednuti Ronaldo žarko želi tu FIFA-inu nagradu BEST.

Osim sportskog uspjeha, u obzir se tijekom glasovanja uzima i ponašanje koje nominirani nogometaši prezentiraju podjednako na terenu i izvan njega, a ovakvo ponašanje ne priliči najboljima. U glasovanju za Best FIFA Men's Player sudjeluju predstavnici medija, izbornici svih reprezentacija pod okriljem FIFA-e, kapetani svih reprezentacija te navijači, svaki od njih s po 25 posto.

Juventusu bi marketinški puno značilo da ima službenog najboljeg nogometaša svijeta u svojim redovima. Ronaldo bi pak s još jednim trijumfom prestigao Lionela Messija (6:5) u godišnjim nagradama za najboljeg svjetskog igrača.

Prljava kampanja počela je sinoć oko nagrade za koju Portugalcu nije toliko stalo, no nije teško shvatiti što je u pozadini. Nadamo se kako će baš jedan Hrvat srušiti dominaciju Ronalda i Messija te 11 godina nakon Kake ponijeti titulu najboljeg svjetskog igrača. S nestrpljenjem čekamo taj 24. rujna...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider