Galerija

Partizan je pronašao zanimljiv način za stvaranje atmosfere na stadionu unatoč zabrani UEFA-e zbog navijačkih izgreda.

Zabrana se odnosi samo na osobe starije od 14 godina, pa je beogradski klub organizirao akciju i doveo na stadion 20.000 djevojčica i dječaka za utakmicu Europske lige protiv nizozemskog AZ Alkmaara.

Scena je bila doista impresivna, tribine su bile ugodno popunjene, a inicijativa je naišla i na odobravanje u inozemstvu. Međutim, kamera je uhvatila i scenu koja baš i ne ide u istu rečenicu s lijepom pričom o neiskvarenoj dječjoj ljubavi prema sportu.

Jedan je dječak tako u naletu adrenalina pokazao protivnicima neprikladnu gestu. Usporedbe s Diegom Simeoneom bile su neizbježne, upravo trener madridskog Atletica uveo je proslavu s hvatanjem za međunožje na veliku nogometnu scenu prošle sezone.

Podsjetimo, El Cholo je sličan potez izveo u osmini finala Lige prvaka nakon što je njegova momčad zabila za vodstvo protiv Juventusa. Brzo mu je odgovorio Cristiano Ronaldo, igrač koji baš ''voli'' Atletico, sličnom gestikulacijom nakon hat-tricka u uzvratu.

Teško je reći jesu li ti događaji povezani s mladim navijačem Partizana, ali ne treba isključiti tu mogućnost. Utakmica je na kraju završila remijem 2:2, ali Partizanovi navijači imaju za čime žaliti jer su imali vodstvo 2:1 pola sata prije kraja.