Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
promjena statusa na vidiku?

Messi vraća Rakitića u početni sastav Barcelone: "S njim voli igrati, a svi znamo što to znači"

Ivan Rakitić mogao bi se u subotu prvi put od početka sezone naći u početnom sastavu Barcelone.

Messi i Rakitić pozdravljaju navijače (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivan Rakitić mogao bi se vratiti u početni sastav Barcelone nakon što je u dosadašnjih pet utakmica svega tri puta ulazio u igru s klupe za pričuvne igrače i na travnjaku proveo svega 123 minute.

U prve dvije sezone pod trenerom Ernestom Valverdeom Ivan Rakitić zaigrao je u 87,7 posto utakmica, odnosno 93 od sveukupno 109 službenih, koliko je Barcelona odigrala. Kada je u pitanju Liga prvaka, Rakitić je nastupio u 91 posto svih utakmica od Valverdeova dolaska, pa je stoga mnoge šokirala izjava španjolskog trenera u srpnju, kada je rekao:

"U posljednje dvije sezone Rakitić je bio vrlo važan dio naše momčadi. Vidjet ćemo hoće li to biti i ove sezone. Novi igrači dolaze i morat će se izboriti za svoje mjesto u momčadi."

gol expired Ispit vrijednosti za Hrvatsku: Trnovit, ali ne i nemoguć put do Tokija divider

Hrvatski reprezentativac bio je na pragu odlaska ovog ljeta, no njegov transfer u PSG ili Juventus propao je u posljednjim danima prijelaznog roka. Očekivalo se da će nakon toga Rakitić biti vraćen u prvi sastav, s obzirom na to da ostaje i može se u potpunosti fokusirati na Barcelonu, no to se nije dogodilo.

Španjolski mediji vjeruju da će se ovog vikenda ipak vratiti u početni sastav te su uvjereni da će za to najzaslužniji biti Lionel Messi, koji voli igrati s Hrvatom u postavi. Znakovita je bila 60. minuta utakmice u Dortmundu u sklopu 1. kola Lige prvaka, kada je Valverde u igru uveo Argentinca i našeg Rakitića.

Cristiano Ronaldo (Screenshot) Pronađena žena koja je davala Ronaldu jesti kada je bio siromašan: "Bio je najsramežljiviji" divider

"Messi i Rakitić susjedi su u Castelldefelsu, održavaju jako dobar odnos na travnjaku i izvan njega. Argentinac voli igrati s Rakitićem, a dobro znamo što to znači za Barcelonu. Rakitićev status u momčadi mogao bi ući u novu dimenziju povratkom Messija nakon ozljede, i to već u idućoj utakmici", prenosi AS.

Podsjetimo, Messi je propustio sve četiri utakmice Primere na ulasku u novu sezonu zbog ozljede stopala, te je debitirao na spomenutom gostovanju Barcelone kod Borussije u Ligi prvaka. Barcelona u subotu gostuje kod Granade i bit će zanimljivo vidjeti hoće li se uz Messija na travnjaku naći i hrvatski reprezentativac.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Već se traži Zidaneov nasljednik: Veliki povratnik, stare želje ili novo ime na Perezovoj listi? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider