Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zizou u problemima

Već se traži Zidaneov nasljednik: Veliki povratnik, stare želje ili novo ime na Perezovoj listi?

Zidaneov Real neuvjerljivo je otvorio sezonu, a poraz u Parizu bio je dovoljan da se zatrese stolica Realova trenera.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid neuvjerljivo je otvorio sezonu, a nije dugo trebalo čekati na prvi poraz. Nakon dvije pobjede i dva remija u Primeri, PSG ih je u Parizu uvjerljivo pobijedio s 3:0.

Bio je to signal za paljenje alarma u madridskim kraljevskim odajama. Trener Zinedine Zidane našao se na udaru kritika, što od medija, što od dežurnih komentatora zbivanja u Realu poput Peđe Mijatovića. Crnogorac je ustvrdio da ''ne vidi Zidanea kao čovjeka koji će pronaći rješenja.''

Zidaneu se već pomalo trese stolica; madridska Marca piše da Zidane polako gubi kredit i da mora što prije pronaći rješenje za krizu.

Stare želje još su na listi

Već se barata i potencijalnim nasljednicima. Prema kladionicama, prvi je favorit Jose Mourinho. Portugalac je nedavno izjavio da mu je period u Realu najdraži u karijeri, mnogi su to protumačili kao pripremu terena za mogući povratak. 

Miočić protiv Cormiera (Foto: AFP) Predsjednik UFC-a potvrdio: "Radimo na trilogiji Miočića i Cormiera. Bit će to najbolja trilogija u povijesti" divider

Sugerira to i Marca; u komentaru trenerskih previranja pišu da bi ''Florentino Perez možda trebao okrenuti Mourinhov broj.'' Portugalca nazivaju ''specijalcem'', čovjekom koji će se uhvatiti ukoštac s najtežim izazovima i naizgled nemogućim misijama.

Visoko kotira i Max Allegri, donedavno trener Juventusa, kao i stara želja Florentina Pereza Mauricio Pochettino, trenutačno Tottenhamov strateg. Slijede belgijski izbornik Roberto Martinez i trener Monaca Leonardo Jardim. Sve su to imena koja su se već dovodila u vezu s Realom.

Loris Karius (Foto: AFP) Zaslužuje status legende kiksova: Novi Kariusov "biser" obilazi svijet! divider

Ispod dokazanih trenerskih imena, dolaze bivši igrači kojima bi preuzimanje Reala bio prvi veliki posao. To su Raul, trener Realove B momčadi Castille, i Guti, dugogodišnji trener omladinskih kategorija Reala, koji je nakon toga radio kao pomoćnik u Bešiktašu.

Još jedan bivši igrač upao u kombinacije

Raul i Guti već su se spominjali kao moguća Perezova rješenja, a novo ime na listi je Xabi Alonso. Alonso je trenersku karijeru počeo u U14 momčadi Kraljevskog kluba, a trenutačno peče zanat u drugoj momčadi Real Sociedada, kluba u kojem je počeo igračku karijeru.

Karim Benzema (Foto: AFP) Sramotne brojke igrača koji vjeruju da predstavljaju najveći nogometni klub na svijetu divider

Mundo Deportivo piše da Perez ima visoko mišljenje o bivšem Realovu veznjaku; navodno ga vidi kao čovjeka prikladnijeg za posao Realova trenera od Raula, koji čeka priliku iz druge momčadi.

No pričekajmo najprije razvoj situacije sa Zidaneom. Njegov je sljedeći izazov uvijek neugodno gostovanje kod trenutačno vodeće Seville u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider