Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači bijesni

Sramotne brojke igrača koji vjeruju da predstavljaju najveći nogometni klub na svijetu

Nakon poraza od PSG-a na startu Lige prvaka sramotne brojke samo su dodatna sol na ranu igračima Real Madrida.

Karim Benzema (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kraljevski nogometni klub Real Madrid katastrofalno je otvorio novu sezonu Lige prvaka. U sklopu 1. kola na gostovanju kod PSG-a izgubio je s uvjerljivih 3:0, a pritom i odigrao jako, jako loše. To je priznao i trener Zinedine Zidane, kojem navodno već traže zamjenu.

"Nedostajalo nam je jako puno inteziteta u igri. Kada na ovoj razini, najvišoj mogućoj, nemaš potreban intezitet u igri, onda se stvari kompliciraju. Izgubili smo svaki duel za loptu u situaciji 50:50", rekao je razočarani francuski trener Real Madrida.

Miočić protiv Cormiera (Foto: AFP) Predsjednik UFC-a potvrdio: "Radimo na trilogiji Miočića i Cormiera. Bit će to najbolja trilogija u povijesti" divider

U prilog njegovim izjavama nakon utakmice ide i statistika UEFA-e koja kaže: Igrači Real Madrida pretrčali su 80,5 kilometara u utakmici protiv PSG-a. Koliko je to loše, govori sljedeći podatak.

U posljednjih 117 utakmica u Ligi prvaka, od sezone 2009./2010., Real Madrid nije kao momčad pretrčao manje kilometara nego u susretu protiv PSG-a. U posljednjih 10 godina Real Madrid je u samo dvije utakmice pretrčao manje od 100 kilometara kao momčad. Dogodilo se to 2011. godine u utakmici Real Madrida i Barcelone, kada je još Jose Mourinho sjedio na klupi Kraljevskog kluba, kada je katalonski div slavio s 2:0. Tada su igrači Reala pretrčali 99,8 kilometara.

Loris Karius (Foto: AFP) Zaslužuje status legende kiksova: Novi Kariusov "biser" obilazi svijet! divider

U posljednje četiri godine Real Madrid je protiv PSG-a igrao četiri puta i slavio je u tri susreta te jednom izvukao bod. Real Madrid je u tri od četiri utakmice pretrčao više od igrača PSG-a i to se vidjelo na rezultatu.

Recimo i da je UEFA dan kasnije uklonila statistiku kada su pretrčani kilometri u pitanju, što španjolski mediji vide kao priznanje da su pogriješili. Je li tako, vidjet ćemo u nadolazećim danima, kada se očekuje da ipak vrate statistiku.

Madridski dnevni list AS proveo je anketu u kojoj je sudjelovalo više od 72 tisuće čitatelja. AS je upitao: Tko je najodgovorniji za loš početak sezone? Čitatelji su na izbor dobili dva odgovora: Trener ili igrači?

Čak 57 posto čitatelja smatra da je Zinedine Zidane najodgovorniji za loše rezultate Real Madrida, iako je on nakon susreta protiv PSG-a okrivio igrače za takav rezultat.

gol expired Hvalospjevi Talijana na račun Dinamova dragulja i kritika hrvatskoj legendi: "Boban ga je odbacio“ divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider