Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika pogreška milana?

Hvalospjevi Talijana na račun Dinamova dragulja i kritika hrvatskoj legendi: "Boban ga je odbacio“

Talijani su oduševljeni igrom Dinamova dragulja Danija Olma...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Mislav Oršić bio igrač sinoćnje utakmice Lige prvaka u Maksimiru i neki su ga ocijenili čistom desetkom, talijanski novinari najviše pažnje usmjerili su prema Daniju Olmu, koji je također odigrao veliku utakmicu.

Talijanima je Olmo najzanimljiviji u svjetlu mogućeg transfera u Serie A. Percipiraju ga kao mladu zvijezdu europskog nogometa, kao jako talentiranog igrača koji je u velikom usponu. Sada su ga vidjeli na djelu i ostali su paf.

"Tko pobijedi, uvijek je u pravu. Dani Olmo sa svojom izvedbom možda neće ući u nogometne anale, ali njegova partija dugo će se pamtiti“, ističe novinar Tuttomercata Patrick Iannarelli u komentaru pod naslovom:

gol expired Modri impresionirali Talijane: ''Atalanta se raspala u grotlu, Dinamo bi bio jako opasan u Serie A'' divider

"Dani Olmo, talent kojeg je Boban odbacio, potopio 'Božicu'.“

"Ima nogometnu inteligenciju koju je teško ne primijetiti"

Novinar Tuttomercata sipa komplimente na račun mladog Španjolca:

"To je igrač koji je dominirao uzduž i poprijeko travnjaka. Bio je apsolutni gazda sredine terena. Teško je donositi dugoročne zaključke i ponuditi adekvatne pridjeve kako bi izrazili sve kvalitete koje je pokazao u sinoćnjoj europskoj noći. Bila je to totalna dominacija, i to na povijesni nastup 'Božice', sa znatnom specifičnom težinom", istaknuo je u nadahnutom uvodu.

UEFA-ina ljestvica nacionalnih koeficijenata za 2021. (Screenshot: kassiesa.home.xs4all.nl/GOL.hr) Hrvatska (dugoročno) s dva kluba u Ligi prvaka? Ako Dinamo ovako nastavi... divider

"To je igrač koji lakoćom pokriva tri pozicije – središnjeg, prednjeg i zadnjeg veznog. Plijeni repertoarom koji je iskazao u 90 minuta, ali prije svega kvalitetom igre. Nisu u pitanju samo tehničke karakteristike. Govorimo o nogometašu koji je kadar spustiti tempo kako bi dao šansu suigračima da predahnu, ali isto tako može i podignuti ritam kad god ustreba. Često je uspijevao stvoriti višak, da ne govorimo o viziji i čitanju igre. Uvijek izabere najbolje rješenje, ima nogometnu inteligenciju koju je teško ne primijetiti", niže hvalospjeve kolega s Tuttomercata i upozorava.

Zvezdaši gledaju Dinamovu pobjedu (Foto: Screenshot/Facebook) Delije u Münchenu "uživale" u pobjedi Dinama: Nijemci im pustili rapsodiju s Maksimira divider

"Treba još vidjeti kakve će biti njegove reakcije kada se sastane s protivnicima koji će mu ostavljati manje prostora."

Kritički osvrt na Milan i Bobana

Talijanski novinar zaključuje tekst s osvrtom na interes talijanskih klubova za Dinamova veznjaka. Ističe da je Milan ljetos pratio Olma, ali da je Zvonimir Boban odbio kupiti Španjolca.

"Rossoneri su tražili igrača koji je u stanju upisati deset asistencija i 15 golova u sezoni. Olmo sinoć nije zabio ili asistirao. No s obzirom na to kako je odigrao, šef sportskih operacija Milana mogao je uzeti u obzir neke druge kriterije pri odabiru igrača", pomalo kritički zaključuje talijanski kolega.

Vatrogasac koji je slavio s Modrima gol (Foto: Čitatelj GOL.hr-a) Vatrogasac koji je slavio s Modrima za GOL.hr opisao trenutak koji je postao hit: "Bio sam tako sretan..." divider

Je li Olmo za Milan bio preskup ili su u milanskom klubu bili mišljenja da ne vrijedi toliko koliko je Dinamo tražio, pitanje je za raspravu. U Milanu su odlučili kako su odlučili, doveli su neke druge igrače, potrošili su oko 100 milijuna eura na pojačanja, a jesu li pogriješili, pokazat će vrijeme. I sam Olmo je izjavio da je Dinamo tražio previše za igrača koji dolazi iz HNL-a. Vjerojatno je to točno, ali izgleda da su u Dinamu dobro procijenili.

Podsjećamo da je najpoznatija stranica za procjenu vrijednosti igrača, Transfermarkt, prije nekoliko dana udvostručila Olmovu vrijednost. S 15 milijuna podigli su mu cijenu na 30 milijuna eura. To je bilo prije utakmice s Atalantom. Logično je zaključiti da sada vrijedi još više.

Olmo se iskazao u debiju u najelitnijem klupskom natjecanju, a to je neprocjenjiva reklama. Ako nastavi ovako igrati, Transfermarkt će opet korigirati svoju procjenu, a Dinamo bi mogao pronaći kupca koji je spreman platiti barem približno koliko traži. Milan i Boban imat će novu šansu nazimu, ali i vjerojatno puno veću konkurenciju.

gol expired Zapanjujući podatak: Znate li koliko je koštala Dinamova momčad koja je uništila Atalantu? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider