Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''nije da to već nismo vidjeli''

Modri impresionirali Talijane: ''Atalanta se raspala u grotlu, Dinamo bi bio jako opasan u Serie A''

Hrvatski prvak ostavio je jako dobar dojam na talijanske izvjestitelje sa sinoćnje utakmice u Maksimiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napisali smo u komentaru da su talijanski novinari na poluvremenu izgledali šokirano. Nije im bilo do priče, samo su se pogledavali. Poslije utakmice su se opustili, spremno su pristali na razgovor. Zanimalo ih je i naše mišljenje o utakmici.

''Naravno da smo šokirani rezultatom. Nitko to nije očekivao, ali nije da to već nismo vidjeli. Atalanti se to zna dogoditi, jednostavno se raspadne pod pritiskom. Nije joj prvi put'', kazao nam je Andrea Losapio, novinar koji radi za ugledne talijanske medije, Tuttomercato i Corriere della Seru.

Dinamo je očigledno iznenadio Atalantu promjenom sustava i postave. Nenad Bjelica nadmudrio je uglednog talijanskog trenera Gian Piera Gasperinija. Čudi da tako iskusan trener nije adekvatno reagirao kada je vidio kako se Dinamo postavio. Praktički nije ništa napravio da prilagodi igru svoje momčadi, čak i kada se vidjelo da to ide prema katastrofi. Možda je i to razlog što Gasperini nije uspio u Interu. Koliko god da je po godinama iskusan, očito je da mu nedostaje rutina vođenja momčadi u europskim kupovima, posebice Ligi prvaka.

UEFA-ina ljestvica nacionalnih koeficijenata za 2021. (Screenshot: kassiesa.home.xs4all.nl/GOL.hr) Hrvatska (dugoročno) s dva kluba u Ligi prvaka? Ako Dinamo ovako nastavi... divider

''On jednostavno ne odustaje od svojih postavki. Igra svoj igru i ne želi se prilagođavati. Stoga se Atalanti događalo da naniže nekoliko pozitivnih rezultata, a onda naleti na raspoloženog suparnika i raspadne se. Međutim, zasad se pod Gasperinijem uspijevala vratiti u formu i nastaviti pobjeđivati. Vidjet ćemo kako će to ići dalje u Ligi prvaka. Čini se da je ovaj put pukla pod pritiskom. To joj je ipak bio debi u Ligi prvaka. Bjelica je uspio nadmudriti Gasperinija, tu nema dvojbe'', prokomentirao je talijanski kolega koji nije krio oduševljenje Dinamovom igrom.

''Dinamo me impresionirao''

''Dinamo me je impresionirao. Znao sam da se radi o dobroj momčadi, ne može se bilo tko plasirati u Ligu prvaka. Dinamo je dobro igrao i prošle sezone u Europskoj ligi, ali nismo očekivali baš ovako visoku razinu. Gospodin Bjelica očito je sastavio odličnu momčad i stvorio dojmljivu igru. Možemo mu samo čestitati'', realno je prokomentirao kolega koji ne misli da je Atalanta podcijenila Dinamo.

Zvezdaši gledaju Dinamovu pobjedu (Foto: Screenshot/Facebook) Delije u Münchenu "uživale" u pobjedi Dinama: Nijemci im pustili rapsodiju s Maksimira divider

''Iako su možda bili iznenađeni jako dobrom igrom domaće momčadi, mislim da nisu ušli u utakmicu s mišlju da će to lako dobiti. Atalanti je ovo prvi nastup u Ligi prvaka i bilo bi doista glupo da tako razmišlja. Kažem, mislim da su pukli pod pritiskom. Očito je da teško podnose ulogu favorita, a i atmosfera na Maksimiru je bila sjajna. Sve je to utjecalo. Osim toga, Dinamo ima puno više iskustva u Europi'', kazao je kolega.

Treba podsjetiti da je Atalanta prošle sezone ispala u play-offu Europske lige protiv Kopenhagena nakon jedanaesteraca. U dvije utakmice nije postigla pogodak. Nije uspjela zabiti ni na Maksimiru, iako u talijanskoj ligi postiže puno golova.

gol expired Zapanjujući podatak: Znate li koliko je koštala Dinamova momčad koja je uništila Atalantu? divider

Kakav bi Dinamo bio u Serie A?

Taj podatak možda nešto govori i o današnjoj elitnoj talijanskoj ligi koja je prema mnogim mišljenjima daleko od starih kota. Cinici bi prokomentirali: ako je ovo treća momčad talijanskog prvenstva, kakve su onda nižeplasirane?

Kako god, Bjeličina procjena da bi Dinamo bio među prvih osam momčadi Serie A sada se čini sasvim realnom. Možda je čak Bjelica bio i malo suzdržan. Ne treba pretjerivati, ovo je samo jedna utakmica, ali Bjelica ima jake argumente u rukama. Nema baš previše momčadi u Italiji koje su na ovakav način razmontirale Atalantu.

Vatrogasac koji je slavio s Modrima gol (Foto: Čitatelj GOL.hr-a) Vatrogasac koji je slavio s Modrima za GOL.hr opisao trenutak koji je postao hit: "Bio sam tako sretan..." divider

''Teško je reći kako bi Dinamo igrao u Italiji i koje bi mjesto zauzeo, ali očito je da ima visoku kvalitetu. Možda bi mu trebalo malo vremena da se prilagodi, no s ovakvom igrom sigurno bi bio opasan suparnik bilo kojoj momčadi u Italiji'', zaključile su talijanske kolege s kojima smo razgovarali sinoć nakon utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider