FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ovo je nezaboravno

Pogledajte snimku cijele borbe Miočić - Cormier i Stipin preokret za povijest

Stipe Miočić vratio se pobjedom protiv Daniela Cormiera na vrh teške kategorije UFC-a.

Galerija Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto: AFP)

Cijeli borilački svijet čekao je veliki revanš Miočić - Cormier više od godinu dana, a onda je Stipe Miočić tehničkim nokautom u četvrtoj rundi ponovo osvojio naslov prvaka u teškoj kategoriji UFC-a.

Bila je to borba o kojoj će se dugo pričati, jer Cormier je bio puno bolji od Stipe u tri runde, ukupno je zadao čak 181 udarac, ali Miočić je građen od drukčijeg materijala nego obični borci. U toj je četvrtoj rundi Cormier malo zastao, a Miočić promijenio taktiku. Počeo je gađati dojučerašnjeg prvaka u tijelo što je na kraju i presudilo.

"Razgovarao sam s trenerom i onda smo vidjeli jednu borbu Andersona Silve na kojoj je ta taktika upalila, pa smo se dogovorili da ćemo pokušati s tim'' otkrio je kasnije na press-konferenciji Miočić.

Cormier priznao gdje je pogriješio: ''Iznevjerio sam ih, a to što me Stipe završio mi je nepojmljivo'' Daniel Cormier (Foto: AFP)

Cormier je bio toliko šokiran porazom da je na kraju najavio i da će razmisliti o mirovini. Nakon borbe pljuštale su pohvale na račun Miočića. Čak je i predsjednik UFC-a Dana White morao priznati kako je Stipe najbolji UFC teškaš svih vremena, a čini nam se kako je taj govor imao pripremljen za Cormiera.

Paulo Costa (Screenshot) Otkriveni šokantni podaci nakon UFC spektakla: Cormier se dobro najeo, ali ni blizu kao on divider

Mnoge UFC zvijezde su se javile i odale počast Miočiću, jer u SAD-u su ipak davali prednost također velikom borcu Cormieru. No ne i čitatelji GOL.hr-a koji su uoči borbe velikom većinom prognozirali upravo pobjedu Amerikanca hrvatskih korijena.

Miočićev otac za Novu TV otkrio što mu je rekao Stipe par minuta nakon borbe Stipe Miočić (Foto: AFP)

Stipe će se sada odmoriti nekoliko mjeseci, vidjet ćemo kolika će biti obavezna liječnička suspenzija. Kao favorit za njegovog sljedećeg suparnika ističe se Francis Ngannou kojeg je već jednom pobijedio i koji ga je već i prozvao. Tu je mogućnost trilogije s Cormierom, a nekako najmanje šanse vidimo odlazak Jona Jonesa u tešku kategoriju. Kako god, jedva čekamo vidjeti Stipinu sljedeću borbu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider