FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakav ludi preokret!

VIDEO: Stipe Miočić žestokim nokautom vratio pojas UFC prvaka i možda poslao Cormiera u povijest!

Stipe Miočić vratio je naslov UFC prvaka nokautiravši Cormiera u 4. rundi!

Galerija Miočić udara Cormiera Miočić - Cormier Miočić udara Cormiera +2 Miočić - Cormier

Cijelu snimku UFC 241 spektakla možete pogledati od 22:45 na Novoj TV

Stipe Miočić je novi-stari UFC prvak! Američki borac hrvatskih korijena vratio je pojas UFC prvaka nakon što je nokautirao Daniela Cormiera u 4. rundi. 

Cormier uništio Miočića u prvoj rundi

Cormier je bio bolji u uvodne tri runde, bio je u nekoliko navrata blizu da obrani naslov prvaka, ali onda je uslijedila četvrta runda u kojoj je Stipe promijenio taktiku, pronašao slabu točku i koristio je dok nije direktima i udarcima na tlu dovršio Cormiera.

Pogledajte snimku cijele borbe Miočić - Cormier i Stipin preokret za povijest Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto: AFP)

Cormier je u jednom trenutku prve runde podigao Miočića u zrak, Stipe je visio naglavačke i onda ga je srušio na tlo te proveo dobre dvije minute u gornjoj poziciji. Nije nanio veću štetu našem borcu, ali je kontrolirao borbu. Nakon što su se pridigli Stipe je primio seriju teških udaraca i Cormier je odnio rundu s vjerojatno 10-8.

U drugoj rundi vidjeli smo boljeg Miočića, ali i dalje lošijeg od DC-ja. Cormier je još jednom snažno završio rundu i poveo s 2-0 u rundama. Treća runda naznačila je povratak našeg borca u meč. Bio je aktivniji, zadavao je više konkretnijih udaraca i Cormier je izgledao kao da je ostao bez ideje što napraviti da konačno dokrajči svog suparnika.

Stipe promijenio taktiku i ispisao povijest

Majstor taktike kao što je to puno puta do sada pokazao, Miočić je pronašao slabu točku svom suparniku. Fokusirao se na udarce u tijelo, točnije desnu stranu odnosno mjesto gdje se nalazi jetra. Pogodio je to mjesto sigurno 7, 8 puta prije nego je Cormier to dobro osjetio.

Napravio je grimasu i to je bio znak Stipi da krene. Udario ga je s nekoliko snažnih desnih direkata, DC je pokleknuo i Miočić se više nije mogao zaustaviti. S još nekoliko udaraca je nokautirao sada bivšeg prvaka poluteške i teške kategorije, te ga ostavio bez pojasa.

Miočić je tako postao prvi borac koji je nanio poraz Danielu Cormieru u teškoj kategoriji!

Ovo je uopće tek drugi poraz Daniela Cormiera, koji je jedini poraz u karijeri doživio od Jona Jonesa i to - upravo u Anaheimu odnosno Honda Centeru! Drugi meč koji je izgubio od Jonesa vodi se kao no contest zbog pada na doping testu prvaka poluteške kategorije. 

Stipe opisao što mu je prošlo kroz glavu kad se dogodio onaj čudesan preokret Miočić - Cormier Stipe Miočić nakon pobjede protiv Cormiera Cormier nakon poraza +3 Miočić - Cormier

Nikad ne treba sumnjati u srce šampiona!

Nitko do sada nije napravio ovo što je Miočić uspio napraviti Cormieru, ovako okrenuti meč. Svaki borac koji je bio u poziciji u kojoj se našao Stipe u uvodne dvije runde bi vrlo brzo izgubio meč. No ovo je srce šampiona koje je u konačnici prevladalo. 

Nije odustao u nijednom trenutku, bio je gladan i motiviran kao što je i najavio. Poraz nije bio opcija za našeg borca. Djelovao je sve bolje i bolje kako je meč odmicao, a u konačnici je pomalo i šokirao MMA svijet ovakvim preokretom. 

Veličanstveni povratak Natea Diaza

Pravi spektakl su pružili, povratnik nakon tri godine, Nate Diaz i Anthony Pettis u velter kategoriji. Zločesti dečko UFC-a nije se borio još od onog poraza od Conora McGregora, no povratak je bio pobjednički.

Suci su dali jednoglasnu pobjedu Nateu Diazu koji je u posljednjoj rundi mogao i dovršiti Pettisa. Fantastična borba koja je bila prava uvertira za ono što smo svi čekali.

Fenomenalnu borbu pružili su nam i 42-godišnji Kubanac Yoel Romero i dosad neporaženi Brazilac Paulo Costa u srednjoj kategoriji. Nekim čudom smo doživjeli sve tri runde, a odluku sudaca nitko nije mogao sa sigurnošću prognozirati. Na kraju su suci jednoglasno dali pobjedu Costi, iako je Romero bio puno bolji u posljednjoj rundi.

Gledatelji su borce pozdravili uz ovacije, ali su se ipak čuli zvižduci nakon odluke sudaca. Mogla je otići pobjeda na obje strane, ali suci su očito dali pobjedu Brazilcu zbog boljeg početka i kontrole kaveza u prve dvije runde. Costa je ovom pobjedom nad drugim po redu izazivačem u srednjoj kategoriji najavio skorašnji pohod na vrh divizije.

Je li Stipe Miočić najveći UFC teškaš svih vremena?

Ukupno glasova:

Veliki preokret napravio je Sodiq Yusuff u meču perolake kategorije protiv Gabriela Beniteza. Meksikanac je minutu prije nego što je nokautiran možda i mogao isto učiniti Nigerijcu, ali mu je dopustio da se ekspresno vrati i pogodi ga u bradu krošeom iz kontre. Sve je to pljeskom popratio legendarni Arnold Schwarzenegger.

Glavni program spektakla u Anaheimu otvorila je borba u srednjoj kategoriji između Dereka Brunsona i Iana Heinischa. Slavio je Brunson jednoglasnom odlukom potpuno zasluženo iako je Heinisch krenuo u borbu munjevitim high-kickom nakon svega pet sekundi. Brunson je imao sreće što to nije bolje sjelo i brzo se vratio u meč u kojem je bio bolji protivnik.

UFC 241, rezultati:

Stipe Miočić pobijedio Daniela Cormiera - nokaut

Nate Diaz pobijedio Anthonyja Pettisa - jednoglasna odluka

Paulo Costa pobijedio Yoela Romera - jednoglasna odluka

Sodiq Yusuff pobijedio Gabriela Beniteza - tehnički nokaut

Derek Brunson pobijedio Iana Heinischa - jednoglasna odluka

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider