FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Vodio do 4. runde

Cormier priznao gdje je pogriješio: ''Iznevjerio sam ih, a to što me Stipe završio mi je nepojmljivo''

Daniel Cormier je stoički primio poraz na UFC-u 241 i gubitak pojasa UFC prvaka.

Galerija Daniel Cormier (Foto: AFP)

Stipe Miočić vratio je naslov UFC prvaka i postao prvi borac koji je Cormieru nanio poraz u teškoj kategoriji.

"Gubiti za mene je nešto najgore moguće. Ja sam vrlo kompetitivan i bilo kakav poraz u bilo kakvom meču je za mene nešto strašno. A to što me je Stipe završio mi je nepojmljivo. Ovo je drugi put da sam izgubio prekidom i to nije dobro. Ja sam dovoljno pametan da to shvatim", rekao je Cormier na press konferenciji.

Sve do četvrte runde dvoboja na koji je čekao duže od godine dana, činilo se da će Stipe Miočić morati još jednom priznati poraz, ali onda je promijenio taktiku i počeo zadavati više udaraca u tijelo Cormiera sve dok nije prisilio suca na prekid borbe.

"Mislim da sam bio prilično dobar. Ali onda je on pogodio taj udarac, u četvrtoj rundi je jako dobro radio u tijelo, a onda je sjela i ta desnica koju nisam vidio i uspio me dovršiti. Odradio je sjajan posao", kazao je američki borac te nadodao:

"U četvrtoj rundi sam odlučio malo smanjiti pritisak. Ne znam zašto. Možda da bih se malo oporavio i pripremio za petu rundu jer sam shvatio da ga je teško dovršiti. Ne znam koji je razlog zašto sam skinuo nogu s gasa, ali to je bila greška."

Osim što je izdržao pravu kanonadu, za Miočićev povratak na svjetski tron ključnim se pokazala fizička priprema, dok je Cormier dio strategije oslanjao na superiornom hrvanju što je i prikazao u prvoj rundi. Međutim, na tome je ostalo...

"Da, to je bila moja taktika. Ali najgore od svega je što sam iznevjerio svoje trenere. Oni su me molili da hrvam s njim. I zato mi je jako žao. Nismo napravili ono što smo najviše trenirali. Mislim da sam ih iznevjerio", priznao je bivši prvak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider