FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
od prve do zadnje sekunde

Pogledajte u miru cijelu trilogijsku borbu Miočića i Cormiera kojom je Stipe zacementirao status najvećeg svih vremena

Stipe Miočić postao je najveći teškaš svih vremena nakon što je po drugi put slavio protiv Daniela Cormiera u najvećoj UFC-ovoj trilogiji svih vremena.

U ranojutarnjim satima nedjelje završena je najveća trilogija u povijesti UFC-a - okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Američki borac hrvatskih korijena obranio je naslov UFC prvaka nakon što je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom poslije pet vrhunskih rundi borbe.

Dvojica sudaca presudila su da je Stipe dobio četiri od pet rundi, dok je jedan vidio rezultat 3:2 u korist našeg borca. Zanimljivo, nakon što su objavljene sudačke kartice, dvojica sudaca su prvu rundu dala Cormieru, iako je bio u podređenoj situaciji tijekom većeg dijela runde te je samo na kraju uputio nekoliko ozbiljnijih udaraca.

Stipe Miočić presica Stipe odradio urnebesnu presicu i pritom urlao na novinare: "Kada sam vidio da sam ga ubo u oko, auuuuuuu" divider

U drugoj je Stipe u potpunosti izdominirao Cormiera i u posljednjim sekundama runde imao ga u nokdaunu, ali ga nije uspio završnici. DC-a je spasio gong za kraj runde u trenucima kada je Miočić sjeo na njega i počeo ga udarati.

U trećoj rundi dogodio je nesretni i nespretni trenutak koji će možda koštati Cormiera operacije - Stipin ubod u oko. Bio je to prvi i jedini put u tri meča da je Miočić slučajno prstima došao do očiju Cormiera i nažalost priuštio mu je abraziju rožnice, kako je ustanovljeno u bolnici.

gol expired Nakon najveće pobjede u karijeri oglasio se Stipe Miočić: "Vraćam se svom najtežem suparniku" divider

Sudac Marc Goddard nije reagirao tijekom borbe, dopustio je da runda završi, a onda je Cormieru rekao da je to bio udarac i da sjedne na svoj stolac. Nakon što je borba završila i Goddard uvidio da je pogriješio i da je Stipe zaista prstom ušao u Cormierovo oko, on se ispričao njemu, cijelom timu te MMA fanovima zbog svoje pogreške.

Ispriku je na presici uputio i Stipe Miočić, koji je također tek u ponovljenoj snimci uvidio da je prstom ubo Cormiera u oko.

"Žao mi je što sam ga ubo u oko. Nisam to napravio namjerno, kao ni što nije on to napravio. Ispričao sam mu se 45 minuta tijekom same borbe. Vidio sam tek na snimci da sam ga ubo u oko. Pomislio sam 'auuuuuuu, moja krivica'".

Daniel Cormier uoči četvrte runde Poznati nalazi Cormierovog pregleda oka u bolnici: Stipe i sudac se javno ispričali divider

Iako je nakon meča tvrdio da ništa ne vidi, Cormier je jako dobro odradio četvrtu rundu i dobio ju po mišljenju dvojice sudaca. Bila je to još jedna tijesna runda, poput one prve, koja je vjerojatno otišla na Cormierovu stranu zbog uvjerljivije završnice.

Mnogi su vidjeli da se u petu rundu ušlo s poravnatih 2:2 i da će upravo ona odlučiti o prvaku. Stipe je u tom trenutku kod dvojice sudaca vodio s 3:1 u rundama, dok je samo kod jednog bilo 2:2. Unatoč pritisku Miočić je odradio savršenu rundu, pogodio više udaraca, stisnuo Cormiera na ogradu i u klinču ga tamo zadržao gotovo dvije minute te u potpunosti zasluženo uzeo posljednjih pet minuta borbe.

gol expired Miočić nakon pobjede koja ga je upisala u vječnost: ''Jedva čekam vidjeti svoju kćer'' divider

Nakon što je po šesti put slavio u meču za titulu UFC prvaka, Stipe nema više puno toga dokazati jer je počistio teškašku diviziju. Predsjednik UFC-a Dana White otkrio je da Miočiću slijedi okršaj protiv Francisa Ngannouu te eventualno nakon toga protiv Jona Jonesa, koji se odmah nakon njegove pobjede javio da će on biti sljedeći najopakiji čovjek na planetu.

Jedina stvar koja može spriječiti Miočića da se bori protiv barem jednog od njih dvojice jest mirovina, o kojoj razmišlja još od trenutka kada je odradio prvu borbu u UFC-u. To se pogotovo spominje u posljednjih godinu dana otkako je bio podvrgnut operaciji oka, zbog čega i dan-danas vidi mrlje.

gol expired Nakon veličanstvene izvedbe Miočića prozvali Jon Jones i Francis Ngannou pa se međusobno "potukli" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider