FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pobjednički povratci

Holloway obranio naslov prvaka protiv legendarnog Edgara, Cyborg slavila u brutalnoj makljaži!

U Edmontonu je održan UFC 240 event na kojem su se pobjedničkim navikama vratili Holloway i Cyborg.

Galerija Statistika Cris Cyborg (Screenshot) Dvostruki nokaut Neala i Pricea Pobjeda Neala +1 Pobjeda Maxa Hollowaya

U Edmontonu je održan UFC 240 na kojem je Max Holloway uvjerljivim nastupom obranio naslov prvaka u perolakoj kategoriji. Slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Frankieja Edgara.

Holloway je dobio svih pet rundi kod dvojice sudaca, dok je jedan dvije runde dao hrabrom Edgaru, kojem je ovo bio treći pokušaj da se domogne naslova prvaka u perolakoj kategoriji i treći put da nije uspio

Holloway odradio koliko je trebalo za pobjedu

Holloway je još jednom pokazao savršenu kontrolu događanja stvari u kavezu, te je uvjerljivim nastupom zadržao naslov prvaka po treći put zaredom. 

Nakon travanjskog poraza od Dustina Poiriera u borbi za naslov privremenog prvaka u lakoj kategoriji i prekida niza od čak 13 pobjeda, Hollowayu je ovo bio prvi nastup i povratak u perolaku kategoriju.

Poirier udara Hollowaya UFC 236: Adesanya i Poirier u spektakularnim mečevima osvojili titule prvaka! divider

S druge strane, Edgaru je ovo bila prva borba od travnja prošle godine, kada je svladao Cuba Swansona i uspješno se vratio nakon poraza od Briana Ortege mjesec dana ranije.  

Brutalna makljaža Cyborg i Spencer s gotovo 200 udaraca

U sunaslovnoj borbi večer Cris Cyborg slavila je protiv Kanađanke Felicije Spencer, koja je pokazala nevjerojatno snažnu bradu. Pobjedu je odnijela jednoglasnom sudačkom odlukom.

Cyborg je u 15 minuta borbe uputila 125 udaraca, od čega je bilo 111 značajnih, odnosno 111 udaraca koje je Kanađanka itekako osjetila. Spencer je izdržala čuda, te je u nekoliko navrata uzdrmala brazilsku veteranku. 

Statistika Cris Cyborg (Screenshot) Statistika Cris Cyborg (Screenshot)

Odmah u prvoj rundi ju je otvorila na čelu, a potom i slomila nos, no osim toga veći dio meča prošao je u znaku 34-godišnje Cris Cyborg.

Bila je to prva borba Cyborg nakon što je izgubila pojas od Amande Nunes u prosincu prošle godine. Bio je to njezin prvi poraz nakon čak 13 godina, kojim je ugašen mit o nedodirljivoj borkinji iz Brazila. 

Bio je ovo i prvi poraz za Spencer, koja je do sada u karijeri imala stopostotni učinak od sedam pobjeda iz isto toliko okršaja. 

Dvostruki nokaut Neala i Pricea Pogledajte obostrani nokdaun na UFC spektaklu, ali i neviđenu brutalnost Cris Cyborg! divider

U trećem meču večeri po važnosti vidjeli smo dominantnu pobjedu Geoffa Neala, koji je još uvijek stopostotan u UFC-u. Neal je slavio protiv Nika Pricea tehničkim nokautom u 2. rundi. 

Vrlo zanimljiv trenutak dogodio se u 1. rundi kada su obojica istovremeno bili u nokdaunu. Gotovo istovremeno su ispalili svoje udarce koji su odsjeli na glavi suparnika, te su obojica pali na tlo. 

Price se brže pridigao i našao na Nealu, ali nije uspio kapitalizirati njegovu ošamućenost. U drugoj rundi Neal je oborio na pod Pricea, te ga ground and pound udarcima vrlo brzo dovršio. 

U uvodne dvije borbe večeri nisom vidjeli pretjerano dobar "fajt", te su oba puta suci odlučivali o pobjedniku. Poljak Krzysztof Jotko slavio je podijeljenom sudačkom odlukom protiv domaćina Marc-Andrea Barriaulta, dok je u drugom meču Arman Tsarukyan jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Oliviera Aubin-Merciera. U oba su slučaja poraženi borci bili domaći dečki - Kanađani. 

UFC 240, glavni program:

Max Holloway pobijedio Frankieja Edgara (jednoglasna sudačka odluka)

Cris Cyborg pobijedila Feliciju Spencer (jednoglasna sudačka odluka)

Geoff Neal pobijedio Niku Pricea (tehnički nokaut, 2. runda)

Arman Tsarukyan pobijedio Oliviera Aubin-Merciera (jednoglasna sudačka odluka)

Krzysztof Jotko pobijedio Marc-Andréa Barriaulta (podijeljena sudačka odluka)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider