FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakav ludi event

UFC 236: Adesanya i Poirier u spektakularnim mečevima osvojili titule prvaka!

U Atlanti je održan uzbudljivi UFC 236 koji nam je ponudio dvije vrhunske borbe za titulu privremenog prvaka.

Galerija Max Holloway (Foto: AFP) Adesanya udara Gasteluma (Screenshot) Poirier udara Hollowaya +1 Poirier s pojasom prvaka (Foto: AFP)

Nakon kraće stanke UFC se vratio na Novu TV i GOL.hr s uzbudljivim UFC 236 eventom u Atlanti, gdje smo gledali čak dvije borbe za titulu prvaka.

Dustin Poirier novi je privremeni prvak lake kategorije, nakon što je prekinuo niz od 13 pobjeda Maxa Hollowaya. Amerikanac je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Poirier prekinuo niz Hollowaya i zaradio meč protiv Nurmagomedova

Poirier je po drugi put u karijeri slavio protiv Maxa Hollowaya, prvaka perolake kategorije. No za razliku od meča prije sedam godina, kada je slavio prekidom u 1. rundi, Poirier je ovoga puta slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon veličanstvene borbe.

Već u prvoj minuti Holloway je bio uzdrman, nakratko je uzvratio s nekoliko udaraca, ali je do kraja prva runda uvjerljivo otišla na stranu američkog borca. U istom stilu nastavilo se i u drugoj rundi, koja je također otišla na stranu Poiriera. Amerikanac je udarao jače, bio brži i agresivniji u prve dvije runde i to je u konačnici odlučilo pobjednika.

Holloway se vratio u trećoj rundi i uzeo ju, no to je bilo sve što je dobio u meču protiv Poiriera. Četvrta i peta runda otišle su na stranu Amerikanca, pogotovo četvrta u kojoj je nanio veliku štetu na licu Maxa Hollowaya, zbog čega se uoči pete runde tražilo dopuštenje liječnika da se Havajčanin vrati u borbu.

Habib se odmah oglasio i najavio povratak za rujan

Poirieru prema mišljenju trojice sudaca pripale četiri runde ove sjajne borbe, a pobjeda će mu donijeti priliku da se bori za ujedinjenje pojaseva prvaka lake kategorije protiv Habiba Nurmagomedova, kada se Dagestanac vrati nakon suspenzije.

On se oglasio na društvenim mrežama odmah nakon sudačke odluke, s kojom nije bio zadovoljan.

"Ne slažem se s odlukom da je bilo 49:46 za Dustina. Po meni je ovo bio remi. Svača čast dečki. Dustin, vidimo se u rujnu", napisao je Habib. 

Adesanya dokazao da je najuzbudljiviji borac srednje kategorije

Nigerijac s novozelandskom putovnicom Israel Adesanya privremeni je prvak srednje kategorije! On je nakon čudesnih, nevjerojatnih, spektakularnih pet rundi slavio protiv Amerikanca Kelvina Gasteluma jednoglasnom sudačkom odlukom.

Adesanya je bio favorit uoči dvoboja, no Gastelum ga je iznenadio i uzeo prvu rundu. Nigerijac se nakon toga razljutio i uzeo iduće dvije runde spektakularnim potezima, što je upalilo alarm kod Gasteluma.

U četvrtoj rundi je Gastelum bio na rubu pobjede pred sami kraj runde, ali je Adesanya nekako preživio high-kick i dezorijentiranost u jednom trenutku, pa se spektakularno vratio u posljednjoj rundi. 

Nigerijac je demonstrirao silu i moć u završnih pet minuta, te uvjerljivo uzeo posljednju, ujedno i odlučujuću rundu. Bio je na milimetar od prekida u zadnjih sekundama, ali je sudac pustio borbu do kraja.

Adesanya je novi privremeni prvak srednje kategorije, u kojoj se i dalje čeka povratak Roberta Whittakera, Australca koji je operirao bruh i nije mogao braniti naslov prvaka prije nekoliko mjeseci upravo protiv Gasteluma.  

Uzbudljivo i na startu programa uz kontroverznu sudačku odluku

Uoči dvije borbe za naslov prvaka Khalil Rountree Jr. slavio je protiv Eryka Andersa jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to uvjerljiva predstava, najbolja u karijeri Rountreeja, koja će ga dosta podignuti na ljestvici poluteškaša. 

U drugoj borbi glavnog programa Dwight Grant je podijeljenom sudačkom odlukom slavio protiv Alana Joubana. Na kraju meča, koji nije bio previše kvalitetan, bio je dojam da je pobjedu odnio Jouban, ali su suci odlučili da je Grant pokazao više. 

Nakon proglašenja pobjednika Jouban je "poludio", a Grant ostao pomalo iznenađen ostvarenom pobjedom. 

Na otvaranju glavnog programa gledali smo revanš između Nikite Krilova i Ovincea Saint Preuxa, koji je otišao na stranu ukrajinskog borca. Krilov je uzvratio OSP-u na sličan nakon kaš što je izgubio u prvom meču - prekidom. 

Nakon što je preživio sve pokušaje gušenja u prvoj rundi, Krilov je iskoristio lošiju fizičku spremnu OSP-a, bacio ga na tlo i ugušio sredinom druge runde. 

UFC 236, glavni program:

Dustin Poirier pobijedio Maxa Hollowaya (sudačka odluka, postao privremeni prvak lake kategorije)

Israel Adesanya pobijedio Kelvina Gasteluma (jednoglasna sudačka odluka, postao privremeni prvak srednje kategorije)

Khalil Rountree Jr. pobijedio Eryka Andersa (jednoglasna sudačka odluka)

Dwight Grant pobijedio Alana Joubana (podijeljena sudačka odluka)

Nikita Krylov pobijedio Ovincea Saint Preuxa (gušenje, 2. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider