FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Miočić čeka protivnika

Stručni komentator Nove TV o povratku Velasqueza: Hoćemo li gledati borbu koju želi cijeli MMA svijet?

UFC nakon povijesne obrane naslova mora pronaći dostojnog protivnika Stipi Miočiću. Kao najatraktivnija opcija nameće se Cain Velasquez, borac kojeg mnogi smatraju najvećim ikad u teškoj kategoriji.

Stipe Miočić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U bostonskom TD Gardenu ispisao je povijest pobjedom protiv Francisa Ngannoua. I postao najveći. Grad koji se u vrijeme kad je Stipe Miočić rođen divio genijalnosti Larryja Birda, 35 godina kasnije poklonio se kralju oktogona.

''Najveći sam borac teške kategorije. Obranio sam naslov tri puta. To nitko nije učinio."

I to na kakav način. Od svibnja 2016., kada je zasjeo na tron, Stipe se obračunao s elitom teške kategorije.

"Imao sam težak put da dođem do naslova. I težak put da obranim naslov. Borio sam se s Werdumom u Brazilu, pred 45 tisuća ljudi. Ludo... Sljedeći momak, Overeem. Ubojica, K1 prvak, on je poput tone cigli. Sljedeći momak, Junior Dos Santos od kojeg sam ranije izgubio. Sad sam dobio momka koji je fenomen. Nikad ništa lako. Znam da borbe nisu lake, ali ja nikad nisam imao laki put. Sve je bilo teško."

Cormier odbio borbu, ali ima idealnog izazivača

A sada je UFC-u teško naći pravog izazivača. Prvi čovjek organizacije Dana White istrčao je čak s idejom da se prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier, koji se ranije borio kao teškaš, vrati u tešku kategoriju i stane nasuprot Stipi. No, Cormier je tu ideju odbio još prije tri tjedna.

''Vidite li ove momke? Pročitao sam te stvari i ne znam što sam uopće tada mislio. Tako da ne. Neću se boriti sa Stipom Miočićem, a definitivno se neću boriti s Francisom Ngannouom."

Tko bi trebao biti idući protivnik Stipe Miočića?

Ukupno glasova:

Štoviše, nakon što je u meču prije Miočićevog obranio titulu, obznanio je povratak svog velikog prijatelja.

"Do kraja godine svjetski prvak Cain Velasquez borit će se ponovno za UFC-ov naslov u teškoj kategoriji. I bit će prvak."

Nedugo zatim oglasio se i sam Velasquez.

''Uživao sam gledajući borbu u pet rundi između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua. Čestitke Stipi na povijesnom ostvarenju u teškoj kategoriji. Veselim se svom povratku na vrh teške kategorije'', napisao je na Twitteru.

Stipe ima druge prioritete

Velikan teške kategorije izvan ringa je već godinu i pol dana, a Stipe se s njim nikad nije borio.

"Da, nije se borio s Cainom, Cain se vraća. Govore da je najveći svih vremena kao teškaš, ali sad to je Stipe. Stipe je taj čovjek. Možda će zapravo Cain biti taj koji će se boriti sa Stipom, ali dugo je izbivao, mislim da bi trebao odraditi možda neku borbu s nekim relevantnim protivnikom, nekim izazivačem", rekao je stručni sukomentator Nove TV Igor Pokrajac.

"Nije me briga što se sada događa. Samo želim otići kući, vidjeti svoje pse, pozdraviti suprugu. Ona je čudesna žena, vrlo sam sretan što je imam. Samo želim otići doma k njoj i opustiti se. Ne opterećujem se time", rekao je na temu svog potencijalnog izazivača Stipe Miočić, mirni vatrogasac iz Clevelanda.

Opterećivati bi se trebao onaj koji mu sljedeći uđe u ring.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider