FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
cijela borba, svih pet rundi!

VIDEO Ako ste propustili, pogledajte kako je Miočić pobijedio Ngannoua te ispisao povijest!

Stipe Miočić još je jednom dokazao da je najkompletniji borac današnjice u teškoj kategoriji.

Stipe Miočić i Francis Ngannou (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stipe Miočić po treći je put obranio naslov UFC prvaka teške kategorije, čime je postao jedini u povijesti koji je toliko puta branio naslov u kraljevskoj disciplini! Miočić je na UFC 220 spektaklu u Bostonu pobijedio Francisa Ngannoua jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet iscrpljujućih petominutnih rundi.

Bila to epska borba i iako nije završila nokautom, to je najveća pobjeda Miočića u karijeri. Stipe je pokazao UFC-u i njegovim čelnicima kako nisu bili u pravu kada su Kamerunca gurali kao favorita. Ne samo da je izdržao sve napade Predatora već je i potpuno dominirao u borbi koja je jako iscrpila obojicu.

Stipe Miočić i Francis Ngannou (Foto: AFP) Miočić protiv Ngannoua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvoj rundi gledali smo nevjerojatnu razmjenu udaraca. Ngannou je nekoliko puta žestoko pogodio Stipu i nanio mu štetu na licu, ali i prvak je uzvratio te izdržao snažne udarce afričkog gorostasa. Nakon toga sve je otišlo na stranu Miočića. Rušio je nekoliko puta Ngannoua te u četiri sljedeće runde potpuno dominirao. Toliko da izazivač više nije mogao hodati od umora.

Uostalom, ako ste propustili borbu, snimku možete pogledati u cijelosti u priloženom videu.

U Dnevniku Nove TV borbu su analizirali komentatori prijenosa Vlado Boban i bivši UFC borac Igor Pokrajac.

Nakon spektakla UFC 220 saznali smo i kako se borbama vraća bivši prvak teške kategorije Cain Velasquez. On je jedina velika teškaška zvijezda s kojom se Miočić još nije borio i navijači bi vjerojatno najviše htjeli njihov okršaj. No Amerikanac meksičkih korijena trebao bi prvo odraditi borbu ili dvije, pa tek onda dobiti priliku da napadne Stipin pojas.

Tko bi trebao biti idući protivnik Stipe Miočića?

Ukupno glasova:

Podsjetimo i kako je Stipe nakon najveće pobjede u karijeri svijetu objavio kako njegova supruga Ryan Marie očekuje djevojčicu.

Francis Ngannou nakon meča je bio potpuno iscrpljen i iskreno je priznao kako je podcijenio Miočića.

Predsjednik Dana White morao je napokon odati priznanje prvaku iako mu Stipe nije dopustio da mu stavi pojas poko struka. To je prepustio svom treneru i oduševio sve navijače.

Koliko je zapravo Miočić bio bolji od Ngannoua, pokazuje i službena statistika kojom se borac hrvatskih korijena pohvalio na profilima svojih društvenih mreža.

Stipe Miočić i Francis Ngannou (Foto: AFP) Miočić protiv Ngannoua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stipe Miočić i Francis Ngannou (Foto: AFP) Miočić protiv Ngannoua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stipe Miočić i Francis Ngannou (Foto: AFP) Miočić protiv Ngannoua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider