FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"sažvakao ga" i "ispljunuo"

Statistika ne laže: Pogledajte što je Miočić napravio "najstrašnijem" borcu na planetu!

I dok su svi predviđali kako će Ngannou nokautirati Miočića, naš je borac u potpunosti dominirao nad Kameruncem i navijačima priredio jednu od najdominantnijih izvedbi u borbi za pojas prvaka.

Miočić dominira nad Ngannouom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stipe Miočić po treći je put obranio svoj pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji i postao jedini u povijesti organizacije komu je to pošlo za rukom. Naš je borac nakon pet rundi sudačkom odlukom slavio protiv Francisa Ngannoua, Kamerunca s najjačim izmjerenim udarcem na svijetu.

Osim prve runde koja je bila izjednačenija, ali je i dalje otišla na stranu Miočića, preostale četiri bile su jednosmjerna ulica. Stipe je svog suparnika, kondicijski inferiornog, uništio svojim hrvačkim vještinama, od kojih Kamerunac nije imao obranu, a pritom se jako puno umarao. Prilikom pete runde Ngannou je doslovno samo stajao u ringu i čekao da borba završi.

Koliko je dominantna bila Miočićeva pobjeda, pokazuje i statistika, koju je Stipe ponosno objavio na profilima svojih društvenih mreža.

Krenimo od kategorije "significant strike landed", odnosno značajni udarci koji su sjeli na neki dio suparnika. Miočić je pomno birao kada će ispaliti snažan udarac kojim će pokušati uzdrmati Ngannoua. Napravio je to 95 puta, od čega je čak 70 udaraca sjelo na mjesto koje je on želio, što je 73 posto uspješnosti.

Ngannou, čovjek koji je obećao da će nokautirati našeg borca unutar dvije runde, uputio je čak 113 pokušaja, no samo je 21 odsjeo na Stipi. Statistički gledano mizernih 18 posto!

Kada gledamo sve udarce u meču, Stipe je pokušao zadati gotovo dvostruko više udaraca od Ngannoua (244-126), no najviše fascinira količina udaraca koju je Miočić "ispostavio". Okruglih 200 udaraca sjelo je na glavu, tijelo ili noge kamerunskog borca, koji je pak zadao svega 33 udarca?!

Od spomenutog 21 značajnog udarca čak ih je 15 upisao u prvoj rundi dok je još imao snage, a preostalih šest raspodijelio je u četiri runde. Četiri su sjela u drugoj rundi, a onda u preostale tri svega dva udarca koja je Stipe osjetio. U četvrtoj rundi Ngannou u pet minuta nije uspio nijednom zahvatiti Stipu...

I za kraj - rušenja. Čak 14 pokušaja imao je Stipe da sruši svog suparnika i bio je uspješan u šest navrata. Ngannou je pokušao samo jednom to napraviti i nije uspio. Recimo i da je Kamerunac imao jedan pokušaj gušenja pred kraj dvoboja, ali nije bio ni blizu da zavuče ruku Stipi ispod vrata i privede meč kraju.

Tko bi trebao biti idući protivnik Stipe Miočića?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider