FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"čestitam stipi, ali..."

Radujte se narodi: Cain Velasquez najavio povratak i lov na pojas Stipe Miočića!

MMA fanovi zasada mogu samo maštati, ali Cain Velasquez, po mnogima najbolji UFC borac svih vremena, najavio je svoj povratak i napad na Miočićev pojas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak i nakon pobjede protiv Francisa Ngannoua na UFC-u 220 u Bostonu još uvijek postoje oni koji sumnjaju u veličinu našeg UFC borca Stipu Miočića. Nije dovoljno što je po treći put zaredom obranio pojas prvaka u teškoj kategoriji, što nikome ranije nije pošlo za rukom, jer mnogi smatraju da se nije borio s najboljim teškašem UFC-a - Cainom Velasquezom.

Kad smo još u svibnju 2017. godine radili anketu s kime bi htjeli vidjeti Miočića u oktogonu, najveći broj vas odgovorio je s Velasquezom. Riječ je o borcu koji u očima fanova slovi za najboljeg teškaša u UFC povijesti, unatoč Stipinom ostvarenju i tri obrane naslova.

Veliki borac, ali s velikim problemima

Velasquez već godinama ima problema s ozljedama, zbog kojih od 2016. godine nije stupio u oktogon. No, čini se da bi se to moglo promijeniti u 2018., barem ako je suditi po profilima društvenih mreža američkog borca.

"Uživao sam gledajući pet rundi Bitke između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua. Čestitam Stipi na stvaranju teškaške povijesti! Veselim se svom povratku na vrh teške kategorije".

Što drugo zaključiti iz ove poruke osim da je Velasquez riješio problem sa zdravljem i da je spreman za povratak u oktogon, nakon što mu UFC pronađe suparnika. Čisto sumnjamo da će to odmah biti Miočić. Treba Cain ipak prije toga odraditi neko zagrijavanje, da se uopće vidi je li legitimni kandidat za izazvati našeg borca nakon dvije godine pauze ili će priliku za to (vjerojatno ne prije rujna) dobiti neki drugi borac, recimo Fabricio Werdum ili Mark Hunt.

Tko bi trebao biti idući protivnik Stipe Miočića?

Ukupno glasova:

Miočić vs Velasquez - ostvarenje sna svakog MMA fana

Meč Miočić - Velasquez bio bi ostvarenje sna za svakog promotora i UFC općenito. Međutim, postoji ta spomenuta "kvaka" s ozljedama, zbog kojih je Cain otkazao nekoliko velikih dvoboja. Svoju titulu Velasquez je izgubio u lipnu 2015. na UFC-u 188 protiv Fabricia Werduma, a mnogi su mišljenja da se to dogodilo jer se nije adekvatno pripremio za kondicijske uvjete na nadmorskoj visini u Mexico Cityju. Nakon gubitka titule Velasquez je odradio samo jednu borbu, 2016. godine, kada je tehničkim nokautom slavio protiv Travisa Brownea.

Posljednji meč trebao je odraditi u prosincu 2016. godine protiv Fabricija Werduma, međutim Sportska komisija države Nevade zabranila mu je ulazak u oktogon zbog zabrinutosti za njegovo zdravlje.

"Na temelju liječničkih pretraga i razgovora s gospodinom Velasquezom, naša odluka da mu se ne izda dozvola za nastup donesena je u najboljem interesu borca, da se zaštiti njegovo zdravlje i sigurnost", stoji u objašnjenju iz prosinca 2016. godine.

Ne može stajati 10 minuta od bolova

Iste godine, ali ranije u veljači, Velasquez se također trebao boriti s Werdumom, ali su se tada obojica boraca povukla zbog navodnih ozljeda.

Velasquez je borac problematičnog zdravlja, koji je dosada bio podvrgnut čak osam operacija. Sve su uglavnom vezane za nogu i kralježnicu, koja mu prouzrokuje tolike bolove da ponekad ne može stajati duže od 10 minuta.

"To je iritantna bol koja se iz kralježnice proteže prema nozi i dovodi me do točke kada mi je teško stajati 10 minuta, jer moram sjesti", ispričao je 2016. Velasquez, prije nego mu je sportska komisija suspendirala dozvolu za borbu.

Čak i da se dogovori borba Miočića i Velasqueza, pitanje je hoće li 34-godišnji Amerikanac, odnosno njegovo tijelo podnijeti trening-kamp.

Fanovi mogu samo maštati za sada. Čak i da se dogovori borba i to ne bi bila gotova stvar. Velasquez prvo mora dokazati da je zdrav i spreman za dvoboj i pet brutalnih rundi kakvih je Stipe odradio protiv Ngannoua.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider