FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
javila se i nova zvijezda

MMA fanovi su jasni: Meč Miočića i Velasqueza jedini ima smisla!

Nakon što je i četvrtog uzastopnog suparnika nokautirao u prvoj rundi, mnogi se pitaju što je iduće za svjetskog UFC prvaka u teškoj kategoriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je nokautirao Juniora dos Santosa u prvoj rundi UFC 211 spektakla u Dallasu, Stipe Miočić postao je tek šesti čovjek u povijesti teške kategorije koji je dva puta obranio naslov prvaka. Analitičari vjeruju da američki Hrvat ima najviše šanse da postane prvi koji će tri puta obraniti naslov prvaka, te da je jedino pitanje protiv koga će se to dogoditi.

Prema anketi GOL.hr-a, u kojoj je glasalo preko 12 tisuća ljudi, 50% glasača želi za idućeg suparnika Caina Velasqueza, jedinog borca iz Top 5 ljestvice najboljih teškaša današnjice, kojeg Miočić nije pobijedio (nije se ni borio). Njih 38% smatra da je nebitno s kime se bori, jer ionako nitko nema šanse, dok ih kombinirano svega 12 posto želi revanš protiv Fabricija Werduma, kojem je lani uzeo pojas prvaka, ili Alistaira Overeema, borca protiv kojeg je odradio prvu obranu naslova.

Svi žele rizičnog Caina Velasquza

Mišljenje MMA boraca, analitičara i općenito MMA fanova je također da bi iduća borba Miočića trebala biti protiv Velasqueza.

"Velasquez protiv Miočića je borba koja se mora dogoditi. Cain je možda najbolji teškaš u povijesti UFC-a, a Miočić je na najboljem putu da to postane. To je najbolja borba u diviziji i mogla bi biti jedna od najboljih u UFC povijesti", rekao je prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier.

"Razumijem eventualnu trilogiju McGregora i Diaza ili moj revanš s Jonom Jonesom. Ali meč dvojice najopakijih boraca na planeti... To bi bilo nestvarno! Velasquez protiv Miočića - to nam dajte", zaključio je Cormier.

Taj meč bio bi ostvarenje sna za svakog promotora i UFC općenito. Međutim, postoji "kvaka". Cain Velasquez već godinama ima problema s ozljedama, zbog kojih je otkazao nekoliko velikih dvoboja.

Koga sljedećeg želite vidjeti u oktogonu protiv Miočića?

Ukupno glasova:

Posljednji meč trebao je odraditi u prosincu protiv Fabricija Werduma, međutim Sportska komisija države Nevade zabranila mu je ulazak u oktogon zbog zabrinutosti za njegovo zdravlje.

"Na temelju liječničkih pretraga i razgovora s gospodinom Velasquezom, naša odluka da mu se ne izda dozvola za nastup donesena je u najboljem interesu borca, da se zaštiti njegovo zdravlje i sigurnost", stoji u objašnjenju iz prosinca 2016. godine.

Iste godine, ali ranije u veljači, Velasquez se također trebao boriti s Werdumom, ali su se tada obojica boraca povukla zbog navodnih ozljeda.

Velasquez je borac problematičnog zdravlja, koji je dosada bio podvrgnut čak osam operacija. Sve su uglavnom vezane za nogu i kralježnicu, koja mu prouzrokuje tolike bolove da ponekad ne može stajati duže od 10 minuta.

"To je iritantna bol koja se iz kralježnice proteže prema nozi i dovodi me do točke kada mi je teško stajati 10 minuta, jer moram sjesti", ispričao je lani Velasquez, prije nego mu je sportska komisija suspendirala dozvolu za borbu.

Kamerunski Francuz izaziva preko Twittera

Čak i da se dogovori borba Miočića i Velasqueza, pitanje je hoće li 34-godišnji Amerikanac, odnosno njegovo tijelo podnijeti trening-kamp.

U srpnju je na rasporedu meč Overeema i Werduma, te bi pobjednik mogao biti potencijalni suparnik Miočića u borbi za naslov. Još jedna, manje realna opcija, je kamerunski Francuz Francis Ngannou, neporaženi borac u UFC-u (5-0).

Ngannou je na svom Twitter profilu već prozvao Miočića, napisavši da ga nije impresioniran pobjedom i da će natjerati sve one koji se dive njegovom nokautom nad Dos Santosem da pojedu svoje riječi kada uđe u oktogon s njim.

Osim Andreja Arlovskog Ngannou još nije pobijedio nijednog velikog borca u UFC-u i stoga će mu predsjednik Dana White teško dati priliku da se uskoro bori s Miočićem.

Miočić protiv Velasqueza ili pobjednika dvoboja Werdum - Overeem. To je iduća borba u kojoj će Stipe loviti titulu najbolješ teškaša u povijesti UFC-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider