FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
glasujte u našoj anketi

UFC našao protivnika Miočiću, ali brzo su odbijeni: Tko je sljedeći u redu za najopakijeg čovjeka na planetu?

Što slijedi dalje za Stipu Miočića, nakon što je postao najbolji teškaš u povijesti UFC-a?

Cormier, Velasquez i Werdum (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još mu ni ogromna oteklina ispod lijevog oka nije splasnula, a mediji već traže novog suparnika Stipi Miočiću, najuspješnijem UFC teškašu svih vremena. Stipe je na spektaklu UFC 220 u Bostonu slavio protiv Francisa Ngannoua (snimka cijele borbe) i dokazao da je apsolutni šampion kojem u ovom trenutku nema ravna.

UFC je od Ngannoua napravio umjetnu zvijezdu. Doslovno ga je napuhao do te mjere da su mnogi bili uvjereni da će nokautirati Stipu i oduzeti mu pojas unutar dvije runde. Međutim, naš ga je borac uništio, ponizio. Kamerunac je kraj meča dočekao teturajući. Jedva je govorio...

Sjećate se uzvratnog meča protiv Juniora dos Santosa? Miočić se nakon pobjede popeo na oktogon i rekao: "Too easy" (prelako).

UFC, nemate nešto bolje u ponudi?

Čini se da nemaju. To se vidi i u ideji predsjednika Dane Whitea, koji je nakon bostonskog vikenda predložio da idući u oktogon uđu prvaci teške i poluteške kategorije - Miočić i Daniel Cormier. UFC prvak poluteške kategorije to je glatko odbio te najavio povratak Caina Velasqueza.

"Moj dobar prijatelj i sparing-partner Cain Velasquez spreman je za povratak u tešku kategoriju. Ja osobno nemam želju ni namjeri vraćati se u tu diviziju", rekao je Cormier nakon sugestije predsjednika UFC-a.

Ljubitelji MMA-a dobro znaju tko je Cain Velasquez. Po mnogima najbolji teškaš u povijesti UFC-a već godinama ima problema s ozljedama noge i kralježnice te je već bio podvrgnut čak osam operacija. Međutim, nakon što je Miočić svladao Ngannoua, Velasquez je čestitao našem borcu i poručio:

"Spreman sam za povratak na vrh teške kategorije."

Dvoboj Miočića i Velasqueza bio bi san za svakog promotora. Cain je uostalom ostao jedini top-borac s kojim se Stipe nije borio i kada bi slavio protiv njega, zaista bi postao najveći borac svih vremena, ne samo u UFC-u, već u cijelom sportu!

Ako se pokaže da je spreman za povratak u oktogon, Cain sigurno neće odmah dobiti priliku boriti se za pojas. Morat će odraditi meč "zagrijavanja", a to bi mogla biti borba protiv Fabricija Werduma, čovjeka koji mu je 2015. godine uzeo pojas. Pobjednik tog dvoboja trebao bi dobiti priliku za napad na pojas prvaka.

Ako ne Cain, uzvrat s Werdumom najbolja alternativa

No ako Velasquez ne bude zdrav i spreman za dvoboj, što dalje? Idući borac kojeg ima smisla poslati u oktogon i koji bi zaintrigirao fanove jest Fabricio Werdum.

Brazilac kojem je Miočić pred 45 tisuća navijača u Brazilu oduzeo pojas prvaka 2016. godine jedini je koji ima pravo tražiti revanš u ovom trenutku. Iako ima 40 godina i čak sedam poraza u svojoj karijeri, Werdum je borac koji je u svojoj karijeri slavio protiv najvećih imena, između ostalog i Valeasqueza.

Posljednji poraz doživio je lani od Alistaira Overeema većinskom odlukom sudaca, iako je sveopći dojam bio da je Brazilac slavio. Nakon toga je slavio protiv Walta Harrisa i Marcina Tybure.

Osim spomenute trojke, nitko drugi ne bi smio dobiti priliku. Barem dok ne pokažu da su dostojni ući s prvakom u oktogon. Osim možda bivšeg prvaka Brocka Lesnara koji bi se po najavama Dane Whitea još jednom mogao vratiti pravim borbama s pravim borcima.

Pritajena prijetnja Curtis Blaydes?

Zanimljivi su borci Curtis Blaydes i Alexander Volkov. Blaydes je 26-godišnji Amerikanac koji je u karijeri doživio samo jedan poraz, i to protiv Ngannoua na zagrebačkom UFC Fight Nightu. Doktor je prekinuo dvoboj uoči posljednje, treće runde zbog prevelike "štete" na licu Amerikanca.

Volkov je Rus koji je na nizu pet pobjeda, ali imena koja je pritom pobijedio nisu posebno impresivna. Posljednji kojeg je porazio bio je Stefan Struve, Nizozemac koji je uz Juniora dos Santosa jedini nanio poraz našem Miočiću.

Stipe će ovoga ljeta postati otac i vjerojatno neće suprugu izlagati stresu pripremnog kampa i samog meča prije dolaska kćeri na svijet. Ima još dosta vremena za pronalazak dobrog suparnika.

Tko bi trebao biti idući protivnik Stipe Miočića?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider