FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prognoze velikana

"Iron Mike" otkrio čime ga je Fury zaprepastio, a Kličko vraća li se u ring i tko će ujediniti naslove

Boksačke legende Mike Tyson i Vladimir Kličko prognozirali su ishod velikog meča Deontayja Wildera i Tysona Furyja, koji ćete u nedjelju moći gledati u izravnom prijenosu na GOL.hr-u i snimku na Novoj TV…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mike Tyson predviđa da će Deontay Wilder imati velikih problema nokautirati Tysona Furyja u uzvratnom meču za naslov svjetskog prvaka po WBC verziji. Revanš Wildera i Furyja moći ćete gledati u izravnom prijenosu na GOL.hr-u sa subote na nedjelju te u snimci na Novoj TV u nedjeljnim večernjim satima.

Prije 14 mjeseci u Los Angelesu činilo se da je „Kralj Cigana“ na putu povratka na boksački tron. Dominirao je većim dijelom meča, a onda je u finišu sijevnula kombinacija „Brončanog Bombardera“.

gol expired Wilder tvrdi da bi prebio Tysona iz najboljih dana, Iron Mike napokon odgovorio divider

Fury se ispružio na pod, ležao je i nije se micao, činilo se da mu nema spasa, no onda je uslijedilo veliko iznenađenje.

Mike Tyson: To je bilo kao u bajci

Fury je ustao i otresao glavom kao da ništa nije bilo. Dvoranom se prolomio uzdah iznenađenja, čak i je „Iron Mike“, čovjek koji je sve prošao u životu, u čudu razjapio usta.

„Ne znam kako da to opišem… To je bilo kao u bajci“, prepričao je Tyson u razgovoru za američke medije.

"Scenarij se obistinio, pao je, a onda se - podigao. Izgledalo je nemoguće, činilo se da je gotov, ali on se ipak vratio u meč“, kaže najmlađi profesionalni prvak svijeta u povijesti teške kategorije i priznaje:

Deontay Wilder (Foto: AFP) Ima li Wilder najjači udarac svih vremena? "Luđak" koji je zamalo ubio Tysona odgovara na vječno pitanje divider

„Mislio sam kako je pomalo klaun. No ta je zezancija njegov način borbe, to je njegov duh.“

Tyson konstatira:

„Ne mogu to prosuđivati, on ima svoj stil. No znam da je zaprepastio sve kada je ustao."

Tyson: Furyjeva izdržljivost mogla bi odlučiti

Wilderov gromoviti udarac mnogi uspoređuju s Tysonovim, ali i ostalim velikanima koji su jednim udarcem mogli srušiti protivnika, kao što je to bio George Foreman ili Rocky Marciano. No Fury je u prvom meču pokazao da za njega nije dovoljan jedan ili dva udarca, ma kako bila jaka.

Tyson smatra da bi Furyjeva izdržljivost mogla odigrati ključnu ulogu.

Tyson Fury (Foto: AFP) Wilder i Fury kao nekoć Foreman i Ali: Prognoze znalaca i trik koji bi mogao odlučiti veliki meč divider

„Kod njega nikada nije gotovo dok nije gotovo. Furyja nije briga koliko jako netko udara. Teško je svladati borca koji ne želi odustati. To znam iz iskustva. A upravo je Fury takav boksač“, zaključio je Tyson.

Dugogodišnji vladar teškom kategorijom Vladimir Kličko smatra da meč može završiti na samo dva načina.

„Ili će Wilder nokautirati Furyja ili će Fury pobijediti na bodove“, predviđa veliki Ukrajinac.

„Iznimno poštujem Wildera. Boravio je u mojem kampu, zajedno smo sparirali. On je sjajan dečko i boksač. To koliko je on borbi zaključio nokautom doista je zaprepašćujuće. Ne pamti se takav skor nekog boksača u bližoj povijesti, uključujući i mene. No ipak, mislim da bi Fury mogao dobiti taj meč. Možda i neće, ali on je moj favorit, želio bih da pobijedi“, poručuje mlađi brat Kličko.

Kličko: Joshua će ujediniti naslove prvaka

„Vidim da se priča da ću se vratiti ako Fury pobijedi. Najavljujem li možda ovom prognozom našu uzvratnu borbu? Ne, uopće ne. Dobro me pogledajte: to se neće dogoditi“, demantirao je izravno u kameru glasine koje se šire boksačkim forumima.

„No to bi možda bio dobar šlagvort za ono što dolazi. Otvorile bi se brojne kombinacije, bilo bi jako uzbudljivo“, kaže Kličko.

gol expired Evo zašto su Wilder i Fury prave "zvijeri": Ovo se samo jednom u povijesti dogodilo divider

Još od Lennoxa Lewisa nije bilo apsolutnog prvaka svijeta. Braća Kličko nisu se htjela međusobno boriti, a poslije njih nije došlo do obračuna prvaka koji drže glavne pojase. To bi se moglo dogoditi nakon meča Wildera i Furyja. Anthony Josuha čeka pobjednika.

„Različiti stilovi čine boks uzbudljivim. Joshua je vrhunski sportaš, veliki borac, olimpijski prvak. Najvažnije, on je sjajan dečko koji savršeno gradi svoj imidž i dobro nosi baklju naslova prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Ponosan sam što ga mogu nazvati prijateljem, iako sam se s njim borio i izgubio. Mislim da će Joshua ujediniti naslove prvaka. Ja mu to od srca želim. To je vrlo realan plan. No na tom putu će ga čekati jedna ili dvije visoke prepreke. Stoga se uvalimo u naslonjač i uživajmo u borbama koje slijede“, zaključio je Kličko.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider